Самолет със 100 души на борда се разби при излитане в Казахстан (снимки+видео)

Машината на "Бек еър" излитала от Алмати за столицата Нур Султан, но не успяла да набере височина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фокер 100, като цяло е самолет от вече старо поколение. Компанията, производител е фалирала, но доколкото знам пазарът втора въка на такива машини е развит и има компнаия-дериват на производителя, която се занимава с препродажби. Последните бройки са произведени през 90-те, а много са от 80-те. Българският превозвач също използва такива самолети. Със сигурност съм летял с тях. Проблемът е, че при произведени по малко от 300 машини поне 6 вече са катастрофирали, което е много сериозен процент за пътнически самолет. Бедни или печалбарски настроени компании са най-вероятната причина.

...не използват такива самолети!

Бележката е коректна, нашите компании използват Ембраер и MD /демек Бойнг/ от този клас, летял съм на Фокер използван от българска компания за чартър, но не авиокомпания, а тур оператор.

завчера се разби руски хеликоптер но русофилските сайтове си мълчат да не се радваме по празниците. и друг самолет се разби 16 жертви....това тия дни.

Нещо да кажеш за Боинг 737 дето падат като гнили круши при силен вятър, А?

Двама души загинаха при тежка катастрофа в Югозападна Русия с автобус, а други осем са ранени.

Много христианско е да се радваш на чуждо нещастие. А да ровиш из нета на Рождество търсейки трагични случки, е диагноза.

Леле, като чета тези уникално прости коментарии, не чи е чудно, защо баш Б.Б ви управлява.Самолетът е холандски Фокер 100, и тях ги спряха от производство преди 20 години, нищо общо с Фалкон...Който е летял до Виена с австрийците, знае за какво става въпрос...хайде, живи и здрави ....Казахстан е богата държава и нинанкви овйни не е имало, ще знаете...

Боинг Мах, сега пък Фалкон...

Прочети още 10-15 пъти, какъв е модела на самолета, че явно първите 5-10 не си разбрал...

И Ф-16, да не забравиш. Чукча писател, не читател!

в казахстан скоро война не е имало, но там ссср успя да пресуши едно цяло море - аралска море! днес на мястото на морето има отровна пустиня из която тук-там са разхвърляни ръждясалите останки от кораби, пристанища и рибопреработвателни заводи!

И те минаха на Фалкони..

Фалкон - френски самолети. Фокър - холандски самолети. Фалираха преди 25 години. Иди на очен лекар!

ссср , изпращайки своите евреи в Израел, с тяхна помощ успява да пресуши и мъртвото море.

Казахстан човек... Те там изобщо свършиха ли с войната?

Там е бившата космическа площадка на СССР. Не съм сигурен, че там някой би допуснал да се водят, дори улични сражения. Война там не се е водила никога!

Казахстан, Киргизстан, Афганистан все едно като е на -стан...

И като са били част от СССР дали пък вярно не се е водила война скоро там, а? Как мислиш? Я малко помисли логично ако червената кратунка ти позволява... А впрочем, от мене ли научаваш че СССР вече го няма?

"Булгаристан" - така е България на Турски, демек пак завършва на "стан" - това к'во ще рече по твоята уникална овча логика?

нещо си се пообъркал...в Казахстан война мнооого отдавна не е имало..чети повечко!

То не става само с четене, зубърче такова! Трябва и малко мислене!

ти си бил уникално прост бе!