Четирима души са извадени живи, но пострадали при експлозия в сграда в белгийския град Лиеж. Пети човек е открит и изваден жив под отломките, съобщават френски медии.

"Експлозията е в задната част на сградата, коментира представител на полицията в Лиеж. - Спешните служби са на място, ограден е периметър за сигурност, който позволява на екипите да работят. Като мярка за безопасност сградите от четната страна на улицата се евакуират."

Свидетел описва трагедията така: "Баща ми ми се обади около 11:50 сутринта. Той живее точно срещу жп гарата. Чул е голям взрив и е видял голям дим. Къщата му се е разклатила."

"Към момента няма данни за пострадали български граждани при експлозията", съобщават от българското външно министерство.

Има установен периметър за сигурност с диаметър от около 100 метра, защото има опасения от конструктивни поражения по съседни сгради.

Посолството ни в Брюксел е в контакт с местните власти за изясняване на ситуацията.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Белгия на телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, дежурен телефон в извънработно време: + 32 473 981 042 или на е-mail: Embassy.Brussels@mfa.bg


Очаквайте подробности.