Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 се възхити на физиката и бицепсите на телевизионния оператор от Русия и оцени размера на бицепса му.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън похвали физиката на руснака от Канал 1 Юрий Шолмов, който снима репортаж в кулоарите на срещата на Г-20 в Бали. Това стана известно от видео, разпространено в интернет.

На кадрите се вижда как американският лидер е възхитен от бицепсите на оператора и казва - "Погледне, те са по-големи от главата ми", след което ги опипва. "Това е човек! От една команда ли сме?",  казва Байдън. Когато му обясняват, че е руснак, той не се смущава и казва, че "не го интересува откъде е" и отново се възхищава от бицепсите на руския оператор. "Ние наричаме такива -  пистолети", добавя президентът на САЩ.

Френският президент Еманюел Макрон, който е до Байдан, също оценява мускулите на руския оператор, като отбеляза, че сигурно тренира добре. А самият Шолмов заснема цялото това действие на камера. 

Представителят на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram каза, че ако филмовата служба RT беше допусната в Елисейския дворец, "нашите хора щяха да му покажат нещо различно". Какво точно е намекнала Захарова, не е известно.