Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна галавечерята на лидерите от Г-20 и предпочете да се оттегли в хотела си, предаде ДПА.

Белият дом заяви, че промяната в плановете не се дължи на контакт със заразен с коронавирус или на друг здравословен проблем. "Байдън просто реши да се занимае с някои не особено належащи дела, след като прекара цял ден в срещи на остров Бали", се казва в изявление на Белия дом.

Американският лидер е поднесъл извинения за отсъствието си на индонезийския президент Джоко Видодо, който е домакин на срещата на Г-20, допърва БТА.

Байдън закъсня за началото на срещата на лидерите на Г-20. Белият дом не съобщи на какво се дължи това, но оповести, че Байдън е дал отрицателен тест за коронавирус.

По-рано днес стана ясно, че камбоджанският премиер Хун Сен е дал положителен тест за коронавирус. Това стана причина за известна тревога, тъй като през уикенда Байдън участва в срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), в рамките на която се срещна и с Хун Сен.

Белият дом подчерта, че решението на Байдън да пропусне галавечерята няма нищо общо с коронавируса.