Тя даде интервю за сп. "Ванити феър", в което описва "световното унижение" след историята за връзката й с бившия президент на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Време е да се обърне страницата", обяснява Люински в сайта на американското месечно издание. Тя иска "да си възвърне контрол над историята за живота си и да даде смисъл на миналото си". "Дълбоко съжалявам за случилото се между президента Клинтън и мен", подчертава тя.

След десетина години почти пълно мълчание, бившата стажантка, която сега е на 40 години, обяснява, че е била толкова мълчалива, че "слухът в някои кръгове бе, че семейство Клинтън трябва да са ми платили. А всъщност нищо не е по-далеч от истината", подчерта тя.

Време е да се спре "стъпването на пръсти около миналото ми и бъдещето на други хора. Решена съм да напиша различен край на историята си", казва Люински. "Вярно е, че моят началник се възползва от мен, но винаги ще съм твърда по въпроса - това беше връзка по взаимно съгласие", подчертава тя.

"Всички тези приказки за лошо отношение дойдоха впоследствие, когато станах изкупителна жертва, за да се защити силната позиция" на Бил Клинтън, казва Люински.

След скандала от края на 90-те години Люински уверява, че е отказала оферти за работа, от които е можела да печели над 10 милиона долара годишно, защото "не изглеждаше правилно да се приеме".

Люински се премества в Лондон, където взема диплома по социална психология в Лондонския икономически университет, след което пребивава в Лос Анджелис, Ню Йорк и Портланд. Кандидатствала е за редица длъжности в комуникацията и маркетинга, но "заради това, което работодателите тактично наричаха "историята ми", никога не бях подходящият човек за поста", посочва тя.

Бившата стажантка в Белия дом смята, че през 1998 г. е била "не само най-унизеният човек на света, но вероятно и първият човек, чието световно унижение се разпространи в интернет". Люински уверява, че целта й занапред е да работи за защитата на жертви на онлайн тормоз и унижения и да започне да говори на тази тема в публичните форуми.