Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов съобщи, че от партията ще изпратят покани за срещи до три партии, за да ги запознаят със структурата и състава на проектокабинета.

"Уведомяваме ви, защото всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността, че в следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за Министерски съвет", се казва в съобщението до медиите на Йорданов.

В петък държавният глава Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов. Номинацията на депутата от Шумен за министър-председател не бе обявена предварително, а стана ясна минути преди връчването на мандата.

По-рано днес във видеоинтервю, лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви по повод ДБ, че причина за напрежението между двете формации през последните дни е, защото:

"Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. Казват, че не искат постове, а да се говори за политики, намерения и цели, но всъщност искат постове". 

Според Трифонов,"Демократична България" или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия.