Това обяви самият Цветанов на пресконференция днес, предаде "Фокус".

„От вчера имаме решение, с което ГЕРБ е регистрирана за участие в изборите. Резонно е да има работни експертни групи, които да работят по управленската програма за предстоящия мандат 2013 – 2017 г. В трудностите, в които изпадна ГЕРБ в тежката финансова криза, имахме воля, за да продължим и да работим в интерес на обществото”, заяви бившият вътрешен министър и добави, че в основната си част управлението на ГЕРБ няма грешки.

Той потвърди, че лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи, но не каза къде. Преди Цветанов обяви, че бившият премиер най-вероятно ще оглави листите в два града и прогнозира, че ще имат над 100 депутати и в следващия парламент. Вчера областният управител на Пловдив Здравко Димитров каза, че Борисов ще оглави листата в града.
Пловдивската листа на БСП ще води Стефан Данаилов.

Цветанов обяви, че самият той също ще води две листи.
„Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно и е почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново”, каза още той, без да даде повече подробности.

Листата на БСП във Велико Търново ще води ново лице - Мариана Бояждиева - областен и общински председател на партията и общински съветник в местния парламент.

Продължават срещите с областните структури, с общинските ръководители, кметовете на съответния избирателен район. До неделя ще представим на лидера целия доклад, за да можем да представим водачите на многомандатните избирателни райони, каза още бившият вицепремиер.
По думите му - за Добрев, Московски, Павлова, Дончев и Горанов също се обмисля да са водачи на листи.

"Достатъчно силни сме да си признаем, че не бяхме съвършени и допуснахме грешки", заяви обаче Томислав Дончев. „Само силният може да признава грешките си. Ръстът на икономиката беше по-нисък, отколкото гражданите искаха. Доходите на мнозина граждани бяха по-ниски. Допуснахме и кадрови грешки. Дали това е дефект на младостта – е друг въпрос. Доказахме, че можем да носим отговорност. Платихме не само собствената си сметка, но и сметката на другите”, добави той.

Дончев увери, че ГЕРБ няма да участва в "предизборното надмятане", няма да обещава, а ще сподели начина, по който ще превърне България в по-добро място за живеене.
„Само растящата икономика може да осигури доходи и заетост. На първо място считаме, че всички административни срокове могат да бъдат редуцирани поне наполовина, и друго - всички регулативни режими, регистрационни, могат да бъдат намалени”, заяви още той.

Освен това, ГЕРБ предлагат лихвена амнистия за период от два месеца за задължения за минали периоди, като подкрепа за малките и средните предприятия, стана ясно от думите на Владислав Горанов. Става дума за еднократна лихвена амнистия за задължения към държавата за минал период, формирани до края на 2012 година.

Посланието на кампанията на ГЕРБ ще е „Имаме воля”, заяви пък председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, кото също ще е част от предизборния щаб на ГЕРБ.
„Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува. С това послание искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем. Кампанията ни ще е обърната основно към хората, а не към опонентите. Тя ще е позитивна, няма да се занимава с дискредитиране на нашите политически опоненти”, добави той.