Не може през 10 години едни и същи хора да бъдат ментори в политическия живот. Започва една вътрешнопартийна кампания в БСП, която явно е по-важна от кампанията да свалим Борисов, посочи в предаването "Тази сутрин" Кирил Добрев - кандидат за лидер на левицата. За мен промяната и обновлението в БСП е кауза, коментира той.

Румен Овчаров, Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха в един кабинет - заедно управляваха държавата. Заедно взимаха решения и заедно си отидоха, отбеляза той, като така отговори на твърденията на Румен Овчаров, който настоя, че не позволява на Делян Пеевски да овладее БСП чрез Кирил Добрев.

"Ако някой си мисли, че може да управлява менторски чрез Корнелия Нинова, дълбоко е сбъркал", заяви Добрев.

Познавам Делян Пеевски откакто беше младежки координатор на НДСВ, имал съм срещи с него, но те всички са били публични, уточни Кирил Добрев.

"Нямам бизнес интереси, не съм обсъждал с Делян Пеевски политически планове и съм готов по темата "Пеевски" да застана на детектора на лъжата по всички въпроси", заяви той, но постави условие на полиграф да се явят още Нинова и Овчаров.

С Пеевски сме се виждали в избирателните райони Пазарджик и Благоевград, обсъждали сме балотажи и подкрепата на ДПС за БСП, обясни още Кирил Добрев.

Той заяви, че за него е най-важно БСП да спечели изборите и е влизал във всякакви разговори в името на това да победи.

"Аз искам оставката на Иван Гешев като главен прокурор, има позиция за градския съвет на БСП за оставката му, но от името на партията няма такова искане", отбеляза Кирил Добрев и разкри, че през 90-те години Иван Гешев го е разпитвал по инцидент.

Тогава Добрев е бил портиер в Новотел Европа, а Гешев - следовател. Той не даде допълнителни подробности, но за сметка на това обяви, че в продължение на няколко години Корнелия Нинова и Иван Гешев са работили заедно в Седма районна следствена служба.

"Те са добри колеги. И понеже казват, че аз имам зависимости от Гешев, да не би зависимостите да се окажат обратното", запита Добрев.

"С Борисов съм имал един телефонен разговор от кабинета на Корнелия Нинова", каза още Добрев.

По думите му той бил за финансирането от държавата в регионите, където кметовете са от БСП.

"БСП може да бъде по-остра опозиция в лицето на Нинова, защитавам изцяло и стоя зад парламентарната група, която се бие от сутрин до вечер. Корнелия Нинова обаче може да бъде далеч по-сериозна опозиция", смята още Кирил Добрев.

"Борисов и Нинова са двете страни на една монета, убеден съм че след времето на Борисов ще си отиде и Нинова, защото ако на нея й махнем Борисов и ГЕРБ от изказванията, те ще останат празни - няма да има никакво съдържание", обясни той.