Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за първи път застана до кандидата-кмета на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по време на закриването на предизборната кампания на коалицията в Зала 6 на НДК. Борисов призова ГЕРБ да го подкрепят категорично, защото е достоен кандидат.

"Да се представим достойно, Антон е достоен кмет, достоен човек, аз малко не очаквах, че с толкова хъс ще му се работи тази работа.

Това ми е първото заставане до него през тези 30 дни, защото исках да ви призова и заради мен да гласувате за него. Това момче направи много. Даде от себе си много, заложи от себе си много. Аз не знаех, че са толкова големи заплатите в тези телевизии, сега разбирам, но дойде да работи за обществото", каза Борисов пред кандидатите за местната власт, актива на партията, депутатите от парламентарната група и досегашните управници на столицата в лицето на екипа на Йорданка Фандъкова.

"Изключително трудно се съгласи, но той се съгласи, защото аз съм му гарантирал вашата подкрепа на 100%. Иначе няма да е честно, ще сте ме предали - не него, а мен", предупреди своите лидерът на ГЕРБ.

Борисов не подмина скандала "Кодгейт", като го сравни с миналото си на столичен кмет, когато на него пък му устроили "Боклукгейт".

Снимка: БТА

"Каквото и да реши ЦИК - ние не се месим, с машини, с хартия, аз съм сигурен в нашата победа", заяви лидерът на ГЕРБ. И предупреди, че ако сглобката се повтори, Столичният общински съвет няма да може да работи, групите на ГЕРБ и ПП-ДБ ще са големи, няма да могат да вземат нито едно решение, няма да може да се реши нито един проблем.

"Абсолютно същото ще се случи в София, както в парламента. Бюджет няма да може да се приеме, ако продължим с езика на омразата", предрече Борисов. "Тази омраза аз не я разбирам. Кое е на живот и смърт? Изборите другата неделя ще свършат и 4 години тези хора, които сега всички насъскват да се мразят, ще трябва да работят заедно", напомни лидерът на ГЕРБ за бъдещите обищниски съветници.

Снимка: ГЕРБ

Борисов заяви, че ГЕРБ не са срещу машините и машинното гласуване. "Ако министърът е притискан, да си казва. Притеснителното за мен най-вече е, че това влияе на хората", изрази опасенията си за отражението на скандала върху избирателната активност Борисов.

"Това, което днес направиха - ГЕРБ виновен, ДПС виновни, те ни правят "Костинброд". Абе, ей! На нас ни правиха "Костинброд" и не беше хубаво. Баба ми вишаше - който каквото си направи, никой не може да му го направи, а те сами си го правят", коментира Борисов гръмовния скандал с повторно генерирания хеш код на машините и записа, направен от зам.-министъра на електронното управление на ПП-ДБ Михаил Стойнов.

"София трябва да докаже, че по никакъв начин няма да допусне да се натисне спирачката, както в държавата. От две години и половина държавата буксува, защото в нейното управление са хора, които мразят. Ние не сме от тях, така не може да се управлява държава", заяви от своя страна кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Снимка: БТА

"Тези хора продължават да дължат отговори защо спираха парите за София. "Промяната" не искат да носят отговорност и доказаха, че не могат да управляват. Няма как да забравим, че Кирил Петков и Корнелия Нинова допреди няколко месеца управляваха заедно. Сега се опитват да ни убедят, че техните кандидати са алтернатива един на друг.

Софиянци не заслужават сглобки и няма да получат сглобки. Защото хората не дават доверието си на сглобки, а на тези, които могат да носят отговорност", категоричен беше Хекимян по адрес на ПП-ДБ.

"А ние можем да носим отговорност. Няма нужда следващият кмет да е заложник на плаващи мнозинства", добави той. По думите му софиянци искат "подреден, чист, сигурен град, стабилност и отговорно отношение". "Избираме кмет и екип, които могат да работят и могат да носят отговорност. Ние трябва да направим така, че работата в София да не спира и ние ще направим това да се случи", убеден е Антон Хекимян.

"В днешния ден това е темата - кой се намесва в изборния процес", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. "Преди дни се е намесил друг член на кабинета - заместник-министърът на електронното управление. И сега, понеже някои твърдят, че тези машини са просто принтери, искам да напомня 45-ия парламент, че нашата група преживя Изборния кодекс за една нощ, влязъл в сила преди да е обнародван, ако помните, на Разпети петък", напомни председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя поздрави екипа на Йорданка Фандъкова и всички досегашни общински съветници в СОС от ГЕРБ-СДС. "Работа, работа, работа, е не просто слоган", констатира Атанасова .

Борисов пък призна, че му е станало носталгично за времето, когато той е бил кмет.

"Данче, голяма носталгия ме захвана и мен. Едни съм ги правил аз, други после ти", обърна се и той към Фандъкова. "Когато направи София толкова красива, с паркове, градини, носталгия ме захвана, гледах градския транспорт. Най-младият тролей беше по-стар от мен, помните ги едни стари "Икаруси". Поздравявам те за пробива при Телевизионната кула, и Западна, Северна тангента, Южна дъга", обърна се Борисов към досегашния кмет на столицата Борисов.

"Един шадраван нямаше в София, 40-50 детски градини бяха приватизирани и продадени, правиха ми "Боклукгейт", но ние успявахме и с всеки мандат давахме на софиянция все повече и повече", припомни лидерът на ГЕРБ. "На какви неща се наслушахме - осем магистрали, пет тунела, лъжата за нищо я нямат. Да, за избори е хубаво нещо да обещаят, но минават години, нито едно от тези неща не стават", посочи Борисов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пък констатира, че хората са били хипнотизирани през последните две години и половина, когато им е било обещавано благоденствие, но вече се събуждат от хипнозата. 

Снимка: БТА

"Имаме здрави корени, дърво със здрави корени не може да го събори силният вятаър. Искрено вярвам, че само след два дни ще ознаменуваме един процес, траял две години, и че българското общество, или поне голяма част от него, ще се събуди от хипнозата", каза той.

"Вярвам, че в неделя хипнозата ще свърши", убеден е Томислав Дончев.

"Този избор е по-важен може би и от парламентарните избори", изтъкна още той пред пълната Зала 6 на НДК. 

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация