Близо 400 ученици от Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна присъстваха днес, 17 май, на показа на въоръжение, техника и на демонстративните стрелби, организирани от Националния военен университет "Васил Левски" на стрелковия учебен полигон "Беляковец", съобщават от Министерството на отбраната.

Снимка: Официална страница Министерство на отбраната

Курсантите от университета представиха пред младите си приятели тактико-техническите данни на различните машини и оръжие. Освен статичния показ на бронетанкова, инженерна, химическа техника, техника за логистична поддръжка, бяха представени въоръжение и екипировка в Българската армия.

Учениците разгледаха образци на леко стрелково оръжие, зенитна установка, лека пехотна огнехвъргачка, запознаха се с техническите средства за ядрена химическа и биологическа защита, както и със средствата на инженерното осигуряване.

Военнослужещите от Националния военен университет им демонстрираха скатаване на парашут, маскировка и оборудване на място за снайперист. Те проведоха демонстрации на стрелба с леко стрелково оръжие.