Зад решетките бе върнат по-малкият от двамата братя - 24-годишният Веселин, който е ултрас на футболния "Левски" и член на фен клуба “София-запад”, съобщи "Фокус".

На 27 юли министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че братята са арестувани след показания на очевидци на взрива и по изготвени фотороботи, а два дни по-късно Софийският градски съд освободи Веселин и 32-годишния Павел под парична гаранция от 2000 лева.

Сега апелативните магистрати посочиха, че Веселин Ермалаев е пуснат под гаранция, като е подценен начинът на извършване на престъплението. Причина за връщането му в ареста е фактът, че по-малкият брат е разпознат от свидетеля Стефан Рашев, както и поради сходство между веществото, което се е съдържало в дрехите му, и взривното устройство. "Не мога коментирам решението на съда. Съсипаха ми живота", бяха единствените думи на 24-годишния Веселин.

За другия брат – Павел Ермалаев, съдът определи мярка „подписка”, тъй като няма доказателства, че той е участвал в извършването на престъплението – поставянето на взривно устройство пред централата на РЗС в София. Той е обвинен в съавторство на престъплението.

Веселин и Павел бяха задържани в дома им в столичния кв. Филиповци. И двамата са криминално проявени за хулиганство, а по-големият, който работи в "Титан", е осъждан за кражба. Все още не е ясно дали Ермалаеви имат участие и в другия взрив пред офиса на ДСБ в столичния кв. Илинден същата нощ.

Единият от адвокатите на Ермалаеви - Марин Марковски посочи, че тезата на държавното обвинение е – „моля да ги задържите, защото производството е в начален етап”. По думите му Веселин Ермалаев – доброволно е дал отривки и има постоянен адрес. „Двамата свидетели, видели тичащо момче да хвърля пакет пред офиса на РЗС, са добросъвестни, но се разминават в показанията си. Бетина Богданова е посочила, че извършителят не е много едър, а Стефан Рашев е посочил, че той е едър и висок около 180 см. А това, че и двамата братя са обвиняеми, е много груба логическа грешка”, каза още Марковски.