Лекият автомобил с русенска регистрация Ланчия Дедра се е ударил в товарен автомобил МАН с пловдивска регистрация близо до разклона за село Обретеник.
По първоначална информация тежката катастрофа е станала при опит за изпреварване от страна на шофьора на колата. Той е изгубил управление и се е ударил в ТИР-а.
В колата е пътувало семейство от Русенско. На място е загинал 40-годишният шофьор на Ланчията и возещите се в колата 66-годишна жена и 2-годишно момченце. Директорът на полицията в Русе комисар Светослав Първанов съобщи, че в Ланчията са пътували семейство и майката на съпругата, предаде Дарик. Загиналите са мъжът, детето и тъщата, а при жестоката катастрофа е оцеляла съпругата. Тя е откарана в тежко състояние в болница. На мястото на удара имаше екипи на Бърза помощ, полицията и на "Гражданска защита".
Пръв на мястото е бил гръцки гражданин, който се опитал да помогне, предаде БТА. За да успеят да извадят жертвите от размазания лек автомобил, екип на Гражданска защита е рязал ламарини. На пътя са се образували километрични колони от автомобили. Движението бе отклонено през село Батишница  и Две Могили.

Вижте снимки от тежкия инцидент