Четиричленното семейство Годзиеба е от Франкфурт. То беше изненадано от тържественото им посрещане на аеропорта, предаде БТА.  Колкото и да е малка Фелиция не идва за пръв път на почивка в България. Миналата година заедно с майка си, баща си и по-големия си брат са почивали у нас в курорта Поморие. Семейството и тази година не изневерява на традицията да отседне в морския град, предаде "Фокус".
Изпълнителният директор на летище Бургас Калин Барзов и изпълнителният директор на концесионера „Фрапорт” Андреас Хелфер ги посрещнаха с бутилка червено вино, богата на илюстрации книга с чудесата на България, мускалче розово масло, ръчно бродирана кърпичка и с цвете - българска роза.
 Обслужените от Германия пътници от началото на годината до сега е 207 851. До Германия летят 25 авиокомпании, като с най-много полети до там е българската "Еър Виа" с извършени 687 полета. Дестинациите, от които летище Бургас приема немски туристи, са общо 20 - Берлин, Бремен, Кьолн, Дрезден, Дортмунд, Мюнстер, Дюселдорф у Лайпциг, Мюнхен, Щутгард и други. Според представител на туристическа копания немските туристи засега запазват ръста си от миналата година, но се забелязва подмладяване на групите. Някои туроператори отчитат ръст на записалите се в последния момент туристи.
Миналата година милионният пътник на летището в Бургас бе посрещнат на 30 юли, а през 2007 г. - на 31 юли. Въпреки лекия спад в броя на туристите, от ръководството на летището отчитат, че той не е толкова голям, както се очакваше.

Вижте снимки