Обявяването на класирането се състоя късно в неделя в софийския хотел "Шератон".
На второ място е Цветелина Бориславова (доскорошен председател на Надзорния съвет на СИБанк), трета е Йорданка Фандъкова (кмет на София).
Следват: 4. Саша Безуханова (директор на направление "Публична администрация" в "Хюлет Пакард" за Централна и Източна Европа), 5. Ирина Бокова (генерален директор на ЮНЕСКО).

Останалите в челната десетка (според подреждането си) са първият български еврокомисар Меглена Кунева, адвокатът Даниела Доковска, тенисистката Магдалена Малеева, банкерката Виолина Маринова и журналистката Венелина Гочева.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков връчи наградата на Кристалина Георгиева, която определи като "най-европейското лице на България и най-смелото лице на Европа".
При получаването на отличието (плакет и брошка) Кристалина Георгиева каза, че има само един начин да благодари за такава награда - с повече работа. Тя се пошегува, че не можем да знаем какъв щеше да бъде светът днес, ако финансовата институция "Леман Брадърс" беше "Леман Систърс".
Жените могат да прощават, каза Георгиева, и днес - на Сирни Заговезни, поиска прошка от присъстващите.

На церемонията беше представено изданието "100-те най-влиятелни жени в България", проект на вестник "Пари". Методологията на проекта принадлежи на Bonnier Business Press и се развива успешно в Швеция повече от десет години. Агенция "Алфа Рисърч" адаптира критериите за класирането.
Оценката и класацията бе направено от жури, съставено от десет влиятелни мъже, сред които Николай Младенов, Огнян Донев, Левон Хампарцумян, Даниел Вълчев, Стефан Тафров, Георги Лозанов.