От 1 юли до началото на септември сутрешният блок "Тази сутрин" е с нов начален час - 07:00. Водещите Златимир Йочев и Мария Цънцарова ще продължат да представят важните и актуални новини от деня, като ще се заместват взаимно в определени периоди през лятото.

Дневното токшоу "Преди обед" излиза в лятна ваканция на 26 юли. От 29 юли и през целия август ще се излъчват някои от най-емоционалните истории, вълнуващи разговори и любопитни теми от изминалия сезон на предаването.

Дванадесетият сезон на публицистичното предаване "Лице в лице" ще има последно издание на 26 юли, след което излиза в почивка. Водещата Цветанка Ризова се завръща в ефир през септември.

Сутрешният уикенд блок "Тази събота и неделя" ще продължи да обобщава горещите теми и събития от седмицата през цялото лято. От 6 юли до началото на септември политематичното предаване ще се излъчва от 07:50 до 10:00 часа, а водещите Митьо Маринов и Бесте Сабри ще се заместват взаимно в определени периоди.

На 21 юли ще бъде заключителният епизод на "Защо, господин министър?" с водещ Жени Марчева. Предаването ще бъде подновено в програмната схема на bTV през септември.

На 28 юли ще бъде последното издание на "120 минути". Екипът на публицистичното предаване с водещ Светослав Иванов ще бъде отново на екран през септември с новия си, дванадесети телевизионен сезон.

Последният епизод на светското предаване "COOLt" с водещ Натали Трифонова ще бъде на 28 юли и ще се завърне през септември. Тогава в ефира на bTV ще започнат и новите епизоди от документалната поредица "bTV разказва" с автор Радиана Божикова.

Рубриката за специални разкази, срещи, портрети и журналистически разследвания "bTV Репортерите", също ще предложи някои от най-интересните излъчвани епизоди през сезона от 27 юли до началото на септември - веднага след новините в 19:00 часа в събота и неделя. Късната емисия на bTV Новините преминава на 1 юли в по-ранен час на излъчване - 22:00 часа, а от началото на септември ще се завърне в обичайния си час - 23:00.