Служители на МВР са арестували днес продуцента Никола Тупарев по постановление на Софийска градска прокуратура, съобщиха от МВР, без да дават повоче подробности. Все още няма официална информация от прокуратурата по случая.

Постановлението за задържането на Тупарев е от вчера, а служители на МВР са го арестували днес. Задържането му е във връзка с разследване на измами и злоупотреба със средства в особено големи размери, предаде БНТ като се позова на свои източници.

Минути след публикуването на новината съдружникът на Нико Тупарев от "Еф хикс камера" Радослав Тушев заяви за OFFNews, че продуцентът нито е задържан, нито е бил арестуван. По информация на медията известният телевизионен продуцент сега се намира в болнично заведение в София, като част от рутинните процедури при задържане.

Неофициално близки до продуцента обвиниха, че държавните институции в момента се ползват като бухалка срещу тях.

Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията обявиха, че образуват срещу Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма на Тупарев към други по-малки фирми.

От КЗК не са обявили решението си по делото.

Нико Тупарев е телевизионен продуцент на едни от най-популярните предавания в българския ефир. През годините с екипа си е правил продукции като "Стани богат", "Биг брадър", "Игри на волята".