Действието се разви в посока към местния пазар "Бъроу маркет".

Равносметката е 7 убити и над 50 ранени.

Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време.

Въоръжените полицаи реагирали много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули.

Полицията е повикана, след като очевидци съобщили за микробус, който връхлетял минувачи на моста Лондон бридж, а после се насочил към района на пазара Бъроу маркет. Там нападателите излезли от автомобила и започнали да атакуват безразборно с ножове хората, ранявайки мнозина. Сред тях има и служител на транспортната полиция, който е в тежко състояние.

Нападателите носели нещо като жилетки с експлозиви, които в последствие се оказали фалшиви, се отбелязва в комюникето на полицията.

Силите на реда призовават хората да избягват района на нападенията и да оставят полицията и спасителите да си вършат работата.

Полицията обяви, че ще засили присъствието си в столицата през следващите дни, преди парламентарните избори на 8 юни.

Възникна и инцидент в лондонския район Воксхол, но той не е свързан с терористичните актове на моста Лондон бридж и пазара Бороу маркет, съобщи в Туитър столичната полиция, цитирана от ТАСС, Асошиейтед прес и БТА.

При инцидента във Воксхол става въпрос за нападение с нож, но то не е свързано с другите две атаки, казаха от полицията.

Вижте снимки >>>

Часове след инцидента социалните мрежи се изпълниха с призиви за отлагане на изборите в четвъртък.

Преди това Би Би Си съобщи, че няма яснота какво ще стане с предизборната кампания.

Очаква се всички планирани акции за днес да бъдат отложени.

На 22 май самоубиец се взриви в "Манчестър Арина" в края на концерта на Ариана Гранде.Тогава загинаха 22 и бяха ранени 116 души.

Премиерът Тереза Мей ще проведе тази сутрин извънредно заседание на комитета за кризисни ситуации "Кобра".