37-годишният Иван Христов изчезнал на 12 април от дома си на ул. "Пушкин" в Казанлък. Няколко дни по-късно 38-годишната му съпругата сигнализирала полицията и мъжът бил обявен за общодържавно издирване.

На 20 юли около 19.45 ч. в Районното управление на полицията в Казанлък се обадил 18-годишният син на изчезналия - Слави, който съобщил, че е открил трупа на баща си в бидон, докато разчиствал семейното мазе.
Веднага на място бил изпратен полицейски екип, който установил, че тялото е в силно напреднал стадий на разлагане, сгънато в пластмасов бидон, покрит отгоре с втори бидон. Според съдебния лекар вероятна причина за смъртта е удавяне или механична асфикция (задушаване).

За жестокото убийство е задържан 18-годишният син, който е единадесетокласник от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм.
Младежът разказал, че на 12 април т.г. около 18 ч. заедно с баща си бил в мазето. След спречкване, той спънал баща си, който при падането си ударил главата в бетонния под и изпадал в безпомощно състояние. Момчето го напъхало в бидона, намиращ се в помещението, а отгоре го захлупило с друг бидон и заключило мазето с катинар.

Христови са българи, но живеели в голяма бедност, казват съседи. Майката и бащата били добри и скромни хора, но синът им Слави проявявал склонност към агресия.

18-годишният Слави Христов е задържан за 24 часа и се очаква днес следобяд съдът да гледа мярката му за неотклонение.

През юли 2010 г. габровската полиция задържа 31-годишния Росен Ботев за  убийството на 62-годишния му баща, след като самият той го обявил за национално издирване през март 2010 г. Полицаите установиха, че след битов скандал синът убил бащата и го зазидал с камъни, тухли и арматурно желязо в котелното помещение на блока, в който живеели.

Последна актуализация в 15.46 ч.