Медиите в Гърция коментират днес, че обществеността е шокирана от подробностите по убийството на 4-годишното българско момиченце Ани Борисова, предаде БНР. Темата дори изместила в медиите финансовата криза в страната.

4-годишната Ани бе обявена за издирване на 21 април след подаден сигнал от майката - 25-годишната Димитрина Борисова. Пред полицията тя обаче дава противоречиви показания. Основната й версия е, че е оставила детето на своя позната за няколко дни, през които била в България. После не могла да посочи точно името на тази позната, която пък изгубила детето от площад в Атина.

До разплитането на случая се стигнало, след като полицаи от Солун са разпитали приятел на бащата на детето в България - 27-годишния Станислав Бакърджиев, съобщи Нова телевизия.

Ключовият свидетел за разкриването на убийството се казва Ники. Той често гостувал в дома на Станислав, който е наркозависим. Пред разследващите свидетелят разказал, че бащата на Ани сам му е признал за стореното.

След задържането си Бакърджиев прави самопризнания. Той обаче не признава, че е убил детето, а твърди, че го е открил мъртво в локва кръв, след като се събудил от въздействието на наркотици. 

Прикриването на убийството се е случило по изключително хладнокръвен и жесток начин. Мъжът разчленил тялото на момиченцето и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

Психиатър от гръцката полиция, който е присъствал на разпита на бащата, сподели пред медиите, че такава жестокост не е срещал в цялата си практика. Телевизионните медии се въздържат да съобщят в ефир информацията, която имат, защото тя действително е шокираща, предаде БНР.

Когато майката се завърнала от България, бащата й признал за убийството и двамата решили да обявят малката Ани за изчезнала. От полицията в Атина обаче открили в банята на бащата кръв, за която е било установено, че принадлежи на детето. 

Разследването продължава. Двамата родители са в ареста. Очаква се днес гръцката полиция да предостави повече информация за задържането им.

Според гръцки медии майката на два пъти е била задържана за проституция.