Жената на 25 г. бе приета снощи със счупен шиен прешлен в болница "Св. Ана", но въпреки усилията си, лекарите не са успели да я спасят, съобщи БНР. Тя е починала около 2.30 часа тази нощ.

Състоянието на ранените

6-годишно дете, пострадало при инцидента, е в тежко състояние - с разкъсани тънки черва и черепно мозъчна травма. Майката на детето, която също бе ранена, е в относително стабилизирано състояние, но е със счупен таз и фрактури на крайници.

27-годишен мъж със счупен таз, също сред пострадалите, е бил опериран в "Пирогов", като се е наложило далакът му да бъде отстранен. Състоянието на младия мъж продължава да е тежко, тъй като е бил приет с голямо количество кръв в корема.

В болницата остава и 28-годишна жена, която е с лека черепно-мозъчна травма.

Хоспитализация е отказал 60-годишен мъж. Той е с фрактура на една от костиците на дясното ходило. Кракът е бил гипсиран.

Освободени са 43-годишната пациентка, при която са били установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица, и 34-годишна жена, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка.

Инцидентът


Таксиметровият автомобил, собственост на фирма "ОК Супертранс" се е движел в бус лентата на бул. "Цариградско шосе". На броени метри от спирката на градския транспорт до мола колата е засечена от друг автомобил. В опита си да избегне удара, шофьорът се удря в бордюра, пука гума и връхлита върху спирката. В този момент там са били 12 души, сред които няколко деца.

Бързата помощ

Д-р Георги Гелев, директор на Спешна помощ-София, е категоричен, че нито една от 6-те линейки, насочени към мястото на инцидента, не се е забавила. В 20.25 ч. е получен сигналът за катастрофата. За първите три линейки сме продиктували в 20.26 ч. Първата е пристигнала в 20.30 ч., втората в 20.40 ч., третата в 20.46 ч., каза той пред bTV.
Първата линейка е взела малкото дете, а в 20.54 ч. е закаран и последният пострадал.

Шофьорът

Шофьорът на таксито е задържан в столичната полиция. Това е 35-годишният Михаил Куртев.

Зам.-началникът на "Пътна полиция"-СДВР Иво Писанов потвърди, че той карал след употреба на алкохол.

"Дрегерът е показал 1,8 промила. Чакаме и кръвната проба, за да се установи точното количество алкохол, но това е много голямо количество. Този човек нищо не коментира, стоеше и мълчеше", каза Писанов, като подчерта, че толкова много хора с опасност за живота от КАТ не са виждали отдавна.

През 1998 година срещу Куртев е водено дело след катастрофа в пияно състояние.


Вижте снимки от мястото на инцидента