Почина млада жена, ударена от таксито на спирката на Цариградско шосе

Почина млада жена, блъсната при снощния инцидент на столичния булевард "Цариградско шосе", при който такси се вряза в спирка на градския транспорт. 6-годишно дете и млад мъж са в тежко състояние. Общо 12 души пострадаха. Шофьорът на таксито е карал пиян.

Обратно в новината

Коментари - Почина млада жена, ударена от таксито на спирката на Цариградско шосе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

13 линейки има за София град и София окръг, 6 от които са с фелдшери. Да не ви се налага да ги чакате. Колите са стари, няма качествено оборудване. Но не са виновни лекарите или фелдшерите, а политиците. За провинцията не знам, но сами можете да си направите изводите как е там, щом това е положението в столицата. За 90% от българските шофьори трябва драконови мерки! Масово не се спазват ограниченията и знаците като цяло. Общините също трябва да носят отговорност, защото не проектират добре светофари, кръстовища, пътища велоалеи. Колко светофара сте виждали, където времето за пресичане е 4 секунди? Стигаш до средата и вече свети червено... Къде сте видяли лентите за градския транспорт да са отделно, физически да са отделени от останалата част на пътя? Няма и да видите. Това е България днес. След 30 години ще е още по-лошо. Дано останалите пострадали да се оправят.

И този малоумник, шофьора, е на свобода, нищо че в миналото е имал дело за катастрофа??? Това ли ни е правосъдната система????

Съда ще изкара виновни полицаите и медиците. За българския хуманен съд това са герои, а не убийци. Примери от съдебната практика бооооол.

ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН, ВЕДНЪЖ ЩОМ СИ СЕ КАЧИЛ ЗАД ВОЛАНА ПИЯН, ПОВЕЧЕ ДА НЯМАШ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАШ МПС ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ. КАКВИ СА ТИЯ СВОЕВОЛИЯ, КАТО СЕ Е РАЗМИНАЛ ПЪРВИЯ ПЪТ И ИМА ПРАВО НА ВТОРИ???????????????

шофьора е изцяло виновен. Нито таксиметровата компания, нито състоянието на пътя, нито това че е бил засечен. И защо? Защото тои е искарал тест за психологична годност който влключва и физиечески рефлекси! Съответно той трябва да има нужня рефлекс и иснтинкт след толкова години шофиране да избегне и засичането и катастрофата и да опази живота на птниците-но той е бил празен в случея. Но той е бил пиян с притпени рефлекси. За това най-тежки наказания за всички шофьори употребили алкохол без значени таксиметрови ли са или не.КАТ и ДАЙ да почнат да работят. В момента изискванията за издаване на удостоверение за водач на такси са достатачно строги. Впроса е че няма контрол а и страта генерация таксиметрови шофьори трябва да премиат изпита при новите условия.

Но на практика не е така. Огледай се какво се случва в съдебните зали, когато виновни за ПТП ОБЖАЛВАТ. Съда ще изкара виновни полицаите и медиците. За българския хуманен съд това са герои, а не убийци. Примери от съдебната практика бооооол.

В България шофьорите са агресивни,не разбирам защо толкова нервничат като шофират,пътят все пак не е техен....Този,който е засякъл такс. шофьор,също има голяма вина за трагедията.

наи-голямото зло за балагаря е безотговорността на всики нива! нямам думи... само саприцастие кам маката на маиката на убитото момице и всики пострадали. сте се моля за хях! какво друго мога да направя? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като виждам такива неща, искам смъртното наказание да се върне! Не че ще върне хората, но ще спаси други.

шофьор с алкохол да се съди за предумишлено убийство или за опит за предумишлено убийство !!!

След дело за алкохол, кой му е дал книжка отново....

Дал я е, който е получил (каквото и колкото трябва)!

Тука който не може нищо друго да прави и мозъка му служи само да пази равновесие кара такси.Колите им в нито една нормална държава не биха мина ли преглед,а вътре пълна смрад,скънаси дамаски,пълен пепелник и миризма на пот от бакшиша с мазната коса,и разбира се чалга.Абе няма ли една компания да пусне само чисти коли,в които не се е пушило и да ги карат шофьори с панталон и риза,както е в Европа , а не гашници като тоя идиот с шорти иджапанки.Махайте ги тези олигофрени вече...

Много спешно трябва да се разработи умна машинка , която да се монтира в автомобилите и да не позволява използването на автомобила, ако водачът е пил . Да подлежи на контрол както документите на автомобила и водача . Това е единственото спасение за застаряващата ни нация иначе пияни , надрусани или крадливи политици ще я довършат .

Това не е необходимо. Такава машинка видях преди четири години в Щатите, с монтажа струва малко под $300 - влизаш, слагаш колана, надуваш микрофончето и ако си ОК - палиш мотора; ставаш от седалката - моторът гасне, така че не може друг да духа за проверка. Вярно, такова чудо слагат на тези водачи, които са били хващани с алкохол, като превантивна мярка. Но това не пречи тук да се сложи на таксита и депутати например...

в България нищо човешко не работи. Нито една положителна практика няма почва. Ние сме уникум.

Тука ще му намерят цаката - колегата ще духне вместо него в машинката и готово.... В другите държави хората са съвестни, тук е страшна работа. Често пътувам с таксита и мога да кажа, че свестните се броят на пръсти. Повечето коли са стари, мизерни, смърдят на пот, цигари и старо. Шофьорът си кара, както му е удобно - на отворен/затворен прозорец, без да пита какво е моето желание, слуша си музика, каквато му харесва и т.н., и т.н. Накрая сметката винаги си я закръглят в тяхна полза, например сметка 7,15, давам 20 лв., директно ми се връщат 12 лв. Разбирам да си задържи рестото, но само, ако аз съм казала, иначе трябва да се задължават от фирмите, чиито таксита карат, да връщат ресто на хората, както си се полага.

ДА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ. ВСИЍКИ, КОИТО КАРАТ ПИЛИ ИЛИ ПИЯНИ - ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКАТА ЗАВИНАГИ, ОГРОМНИ ГЛОБИ, СЪД И Т.Н па да видим тогава. Какво толкова се занимават с това пушене. Няма такъв случай някой да е изпушил няколко цигари и от тях да е станал агресивен, да е пребил някоий или да се е напил от цигарите. АЛКОХОЛА, АЛКОХОЛА....... А българина си обича алкохол ...

Или да възприемем пример от братята китайци - караш пиян - книжката веднага се отнема завинаги; глоба, от която ти се изправя косата, и конфискация на автомобила. Е чак тогава ако не всички, то поне повечето пиянчуги бая ще се замислят, преди да седнат зад волана. Ама за БГ-то не вярвам това да стане, че депутатите ще останат и без книжки, и без коли...

Момичето Бог да го прости, пострадалите дано се оправят, но ние тук само да си хленчим файда няма и такива беззакония край също няма да имат! Интересно обаче, когато дойде в правосъдната система да се раздават бонуси и да се ползват отпуски все "държавните" люде намират време и мотиви и основания! Щом няма да се спазват закони (доколкото ги има и са адекватни) в тая държава, значи и прокуратура и съд в кофата! Един бил зает с много дела, друг, бил болен, на тоя му нямало адвоката, оня бил станал инвалид "изведнъж" - като ще е така право пред съдилищата, ако няма справедливост, хайде вътре и "присъдата на роднините"! Как ли обаче не ни омръзна толкова години да ни тъпчат и да правят идиоти, а ние все да си мишкуваме - и това народ дето армията му НЯМА загубено знаме!

Преди години в Щатите - в Невада и Оклахома - там за хванат пиян шофьор местният шериф може да ти тресне до 6 месеца пандиз, при това без обжалване - просто при обжалването шофьорът се изправя пред жури, а там таван за присъдата няма - т.е. честито на печелившите! Е, защо да не го въведем у нас? Да кажем, с някакъв паричен стимул за полицаите, които са го заловили...май тогава "мой човек" ченгетата ще го позабравят...

веднага да баде линчуван *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

СТРАХ ОТ ЗАКОНА ТРЯБВА, В МОМЕНТА ИМА ЧУВСТВО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ!!

Според мен трябва да има чуство за отговорност и уважение към ближния по-скоро... В момента и двете липсват най-вече у младите.

Няколкото фатални случая по "Цариградско шосе" напоследък не подсещат ли управниците на този град, че макс. скорост е малко височка, имайки предвид "традиционната" култура на шофиране??!!

Ми той като е пиян и с 40 може да ги пребие!

Да не говорим, че е карал над ограничението от 80, което значи, че ако се смъкне на 50 той пак може да си кара с 70-80 и да направи белята.

Да, бе, на кривата ракета космосът й пречи!

...Този човек нищо не коментира, стоеше и мълчеше", каза Писанов...да му предоставим някоя медия,да може да коментира...закони има,само че не се спазват,колко хора си заминаха невинни в тази война,а колко страдат и са осакатени завинаги заради такива професионалисти.Пиян шофьор ,смъртен случай,за мен това е предумишлено престъпление.

В щатите големите таксиметрови компании имат депа,и преди да започнат работа ги проверяват,ако всичко е Ок взимат колата си и тръгват.Защо им плащаме заплатите на нашите управници-полиция няма никъде по улиците,а по тротоарите да неговорим.Само се скатават-боклуци.И това не са пътища,а ми калдаръми,ама иначе за логото на БГ платихме е бахти парите за ОМЛЕТА-а пари за камери няма.КЛОШАРИ

Трябва да се носи както персонална отговорност,така и отговорност от компанията която ги е наела.Не може куцо и сакатато да става таксиджия.Да се наемат психолози които да ги оценяват периодично.Да се отнемат лицензи на превозвачи при неспазване на правилата.

Защо да не кара пиян след като делото ще се води 100г и накрая ще се прекрати по давност, и кръвнина не съм 4ул някои да е платил, защо не отнемат лиценза на фирмата където работи

Нека не забравяме и другата кола, която е засякла таксито...тя също има вина, а доколкото виждам няма и следа от нея.....

Какво има да я помниш другата кола бе,глупендер,малоумния миризлив бакшиш се насърбал с алкохол,а на теб другата кола ти виновна,тъпак

Ако си беше направил/а труда да прочетеш какво съм написала, вместо да ме обиждаш, щеше да разбереш, че в никакъв случай не оневинявам таксиметровия шофьор! А и за "съучастника" му трябва да има някакво наказание!

Съболезнования. Дано останалите пострадали имат сили да преминат, през това. Няма друга държава в Европа, в която живота на децата ни да няма стойност! За последния месец.... То не беше токов удар, удавяне в бара, то не бяха катастрофи! Аман господа управници! Сурови закони трябват!

Полицията е спяща красавица, която някой трябва да събуди! Много често ставам свидетел, как пътрулиращи си стоят най-невъзмутимо, докато покрай тях профучават с бясна скорост всякакви утрепки!!

Ти да не си сер-ГЕЙ та ти са виждат толкоз хубави?

Доживотен затвор без право на замяна за мръсната свиня!

Въпрос: Пътищата из Чалгрия са еднакво опасни за автомобилисти и пешеходци. Някой сеща ли се защо? Отг. 1. Страната е населена с чалгарци, които са: некултурни, полуграмотни, безотговорни ... и "безсмъртни" бабити! Отг. 2. Институциите в БГ (МВР, Прокуратура, Съд...) не отговарят на европейските стандарти и не осигуряват ефективен контрол и защита на населението от варварите-чалгарци.

Съгласен съм с теб,да институциите си спят и си взимат заплатките-боклуци.Кой сега ще поеме вината че той е карал пиян-едва ли ще го подведат и собственика на фирмата превозвач,както винаги виновни няма!!!

Точно преди 3 седмици, спрях и направих забележка на полицейски патрул от 5-то, който не спираше нарушителите в автобусната лента зад ИСУЛ по Данаил Николаев. Двамата нагли сержантчета ми се нахвърлиха с викове и заплахи, че не "ми било ЕГН-то толквоа голямо", че да съм им казвал как да си вършат работата и да съм млъквал, за да не ме арестуват за дребно хулиганство... Другият ми обясняваше как имал фирма и плащал повече данъци от мен, така че да не съм му давал акъл. Докато траеше цялата случка, поне 10 джипа профучаха с 80 покрай нас. Точно същото нещо им казах както и сега "Не Ви пожелавам, сега да се ослушвате за 20 лева, а утре да режете коли и да вадите лепенки от тях". Е тези двамата ако ги сложат на бесилката, аз ще дойда да им ритна столчето!!! Боклуци!!!

Как е в полицията като има фирма. Дай му снимката да го пуснем в нета. Кой знае каква калинка е

Ми сега да отнемат лиценза на ОК транс. Дават коли на всякакви. Що не ги проверяват да ли са пили апкохол. Къде спи КАТ и АПИ. Половината таксита в София са технически не изправни. Защо не се спират? Ето за това трябва да се протестира против EON CEZ Топлофикация и другите задници.

ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТАЗИ ОПАСНА СПИРКА, КОЯТО ЗАСТРАШАВА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА! КАК СА ОДОБРИЛИ ДА Я ПУСНАТ!!! КОЙ Е ВИНОВЕН? - ОБЩИНА - НО ПОДПИСАЛИТЕ СЕ, АРХИТЕКТИ - КОЙТО СИ Е СЛОЖИЛ ПОДПИСА? ТРЯБВА ДА ИМА ОСЪДЕНИ!

За съжаление не е само тя.. Но все от някъде трябва да се започне.

Защо да не кара пиян след като делото ще се води 100г и накрая ще се прекрати по давност, и кръвнина не съм 4ул някои да е платил, защо не отнемат лиценза на фирмата където работи

политическата класа 23 години от висотата на позицията си мачка народа си - шофьорът е средствие от това дйствие. вие също - щом упражнявата недосегаема цензура.

Тези тъпи катаджии най-напред те да се замислят като ги пускат такива терористи за по 20 лева, да си карат с 200 и да трепят по пътищата наред, а после да ми се обясняват. Вчера милиционерите били изпаднали в по-голям шок от хората на спирката. Същите мърши са и те като таксиджиите, гарван гарвану око не вади, нали знаете...

Ефективни присъди за такива. На убийците по пътищата, като Куртев трябва да им се взима шофьорската книжка до живот. И преди години пак имаше подобен случай на Плиска, но в другата посока. А на Плиска и на Окръжна болница, постоянно има спрели коли на самия булеварда особено в час пик, което е забранено. Още такива инциденти ли трябва да станат за да започне полицията да си върши работата и да глобява тези дето спират и паркират на Цариградско шосе.

Искрени съболезнования към близките на починалата жена! Искрени пожелания за оздравяване на останалите ранени! Уважаеми госпожи и господа, моля ви погледнете снимката и вижте полицаят, който носи раненото момиче към линейката. Този човек току-що е слязъл от мотоциклета и дори не е свалил каската си, и се е втурнал да помага. Ето такава трябва да бъде българската полиция! Тогава може да разчита на подкрепата на цялото население. А не тази на Цветан Цветанов и Веселин Маринов - танцуваща и подскачаща и питаща "А сеа кво ше праим?"

ЧЕ ЦВЕТАНОВ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВАЛ :) КАК ЩЕ ОБЯСНИ ЧЕ Е ПОДПИСАЛ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН ДОКУМЕНТ - ЕТО ОБВИНЕНИЕ НОМЕР 3

Прав си че навсеки може са се случи, Но ако си Пиян Идиот каращ с Много по Викока Скорост от Допустимата в ЗАТВОРА ЗА 20 ГОДИНИ И БЕЗ КНИЖКА ДО ЖИВОТ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА НЯМА ДА ВЪРНЕ УМРЕЛИТЕ БОГ ДА ГИ ПРОСТИ , НИТО ПЪК ЩЕ ИЗЛЕКУВА ПОСТРАДАЛИТЕ

Мили съграждани, нека всеки от нас си зададе въпроса: "мога ли да се самоконтролирам? Живея ли с убеждението, че всичко ми е позволено? Позволявам ли да ми промият мозъка с излъчването на "протести" от хора, които нарушават правата на всички останали? ит. н. и т. н.....Няма кой да ни спаси от собствената ни безотговорност, наивност и глупост.... Нека не се оставяме да ни манипулират! А, за трагедияята - вчера една жена за последно е видяла небето, слънцето, любимия.... НАли не искаме това да ни се случи - нека бъдем самоотговорни!

Аз пък се изумявам как с лека ръка се раздават и продават книжки на сульо и пульо!!! Онзи ден си мислех, дали съм виждала циганин в учебна кола например, май не!!!!

Алкохол, безумно висока скорост... А кога, по дяволите, някой ще се сети да обезопаси тези спирки. Това е една от най-новите спирки на Цариградско шосе, кой разреши да се пусне в експлоатация без никакви мерки за безопасност.

,,лошото,, при ,,комунизма,, беше че за такива ,,пяници,, на асфалта имаше и смартна присада!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сега ще се точи едно дело по съдебните инстанции 10-12 години, и накрая подпийналият водач ще бъде осъден условно....като Максимчо Стависки...когато никой вече няма да си спомня за какво е ставало дума. Освен близките на загиналите и осакатените, разбира се...

Бог да прости младата жена. Нека да тежи на съдиите, защото няма един да лежи в затвор, който е шофирал в нетрезво състояние и убил човек.Този инцидент говори и за друго, че човешкия живот няма никакво значение в България. Това са законите на наште малоумни депутати!!!

Първо моите съболезнования! След това искам да задам въпросът на всички тук- ако не беше пиян, а беше просто катастрофа, дали щяхте да расъждавате, така дали не може да се случи на всеки един от нас и дали има някой, застрахован от това, всеки може да е на неговото място, замисляме ли се за това!? Да, виновен е за това, че е употребил алкохол, но нима не може да се случи и без да сме пили???!!

а защо кара в бус ленатата замисляте ли се? този човек вече е суден за подобно нещо!! аиде моля да на давате безмислени изказвания!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Никой не е застрахован , но той е Виновен и е УБИЕЦ защото цитирам :"През 1998 година срещу Куртев е водено дело след катастрофа в пияно състояние." и отново се е качил пиян и то на Служебният си автомобил с който вози хора.

Не е само алкохола, колега! Проблемът е и високата скорост и то в бус лентата...! Ако караше в крайна лява....., а и там до колкото ми е известно е позволено не повече от 80!

В случая имаме пиян водач /не само пиян, а пиян като кирка/, движение с над 100 км/ч според очевидци и каране в бус-лентата, какво още повече трябва, за да признаеш виновния за виновен?

За мен лично мога да кажа следното. Аз никога не съм си позволявал да карам пил.Никога не съм си позволявал да карам по БУС лентата.Никога не съм си позволявал да карам технически неизправна кола(нали не мислиш че кола, която влиза в сервиз само ако спре и не може да мръдне е ок?) Не ми ги оневинявай тези... Маршрутките повечето са същите карат се с пълна газ докато се разпаднат

Що за разсъждения????? Ако това, ако онова!!! Тука има грубо нарушение на ЗДП и то не само едно!!! НЯМА АКО!!!!!!

Каквито са ни законите, такива са ни и хората... Много пъти съм предлагал: при установяване на алкохол у шофьор, независими дали е инцидент или рутинна проверка, отнемане на правото за управление на мпс доживот. Но няма воля за това, понеже самите законотворци пият и карат. И са си оставили вратички. Пизовавам протесттиращите да поставим и това условие за промяна в закона.

Защо фирмите ги наемат тези шофьори за които се знае, че са имали нарушения преди ? Те и без това са най-простата измет...изобщо без мозък

Караш пил-отнемат ти книжаката завинаги!!!

Таксито е било "засечено" от друга кола. Ако има тук някой тираджия/шофьор/бакшиш, да преведе какво значи това на шофьорски.

Когато удариш два бързи коняка и седнеш зад волана - ще разбереш!!

Бог да прости тази жена, а този шофьор заслужава да изгние в затвора, аман от идиоти на пътя !

Хайде да видим сега какво ще направи прокуратурата с тъпия и пиян водач!

КОРУМПИРАНА ГАДНА ДЪРЖАВА!!! ТАКИВА ОТРЕПКИ ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШВАТ ТАКАВА ДЕЙНОСТ!!! ОЩЕ КОЛКО МНОГО ТАКИВА КАТО НЕГО РАБОТЯТ ТОВА!!! ЗАЩО ДОЖИВОТНИТЕ ПУТЬОВЦИ В ПАРЛАМЕНТА ПРАВЯТ ТАКИВА СБЪРКАНИ ЗАКОНИ!!! МНОГО ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛАТА МЛАДА ЖЕНА!!! МНОГО ЖАЛКО И ЗА МАЙКАТА И ДЕТЕТО - ДАНО ОЦЕЛЕЯТ!!! С ТЕЗИ ТРАВМИ ДЕТО СА ПОЛУЧИЛИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ БЪДАТ ОСЪКАТЕНИ!!! ДАНО ДА СЕ ОПРАВЯТ!!!