Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след откриването на новата църква в кв. „Младост”, цитиран от Агенция "Фокус".

Вижте снимки >>>

Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента, може би, външният министър Лавров е най-добрият дипломат в света и Русия използва всеки един случай да създават внушения.

Реакцията на премиера е по повод публикации в медиите, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил викан в руското външно министерство във връзка с репликите на премиера, че Русия продава най-скъпият газ в Европа на България.

"Да, има нота, но тя е във връзка с проверките в „Лукойл", а ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги”, каза Борисов.

По думите му е факт, че откакто са започнали проверките, горивото е намаляло значително като цена. "В качеството вече също има доста голямо подобрение", добави премиерът.

Борисов посочи, че е чувал медиите да го упрекват, че е приятел с директора на „Лукойл". "Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо", отбеляза премиерът.

"Няма да се поддадем на руската дипломация. Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руската нация, както и самият аз. Едното е история, памет, признателност, другото са сметки.

Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание.

Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че народът иска евтино гориво, според себестойността му, както и да е качествено. "Като изразител на тази воля, сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим", допълни Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Има ли тенденциозно отношение към "Лукойл" от страна на държавата ?