До този момент имаше само един обвинен за стрелбата в Слънчев бряг, и то само за убийството на един от охранителите на Митьо Очите - Александър Алексиев. Преди дни 31-годишният Тодор Славов беше оставен в ареста.

Сотир Цацаров съобщи пред журналисти в Бургас, че новите двама обвиняеми са 31-годишният Георги Иванчев от Дупница и 26-годишният Радослав Димитров от Плевен. Те бяха сред осмината мъже, обявени за издирване от МВР и впоследствие задържани.

Обвиняемите са Георги Иванчев и Радослав Димитров. Те са задържани „под стража” за 72 часа, като ще бъде поискано налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, заяви главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Иванчев и Димитров са обвинени в опит за убийството на Димитър Желязков-Митьо Очите, който бе прострелян с пет куршума. Преди два дни от болницата в Бургас, където е настанен Желязков съобщиха, че той вече диша самостоятелно и е в съзнание, но състоянието му остава тежко.

По думите на Цацаров, престрелката в "Слънчев бряг" на 8 юни е предизвикана от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност.

"Георги Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" със заличени номера. Произвел е три изстрела към Димитър Желязков-Очите. Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област", съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БТА.

Радослав Димитров също е стрелял срещу Митьо Очите. Произвел е три изстрела, които попаднали в лявото и дясното му рамо. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния долен крайник на Желязков.

31-годишният дупничанин и 26-годишният плевенчанин са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов.

На журналистически въпрос дали разследващият полицай от РПУ "Слънчев бряг" Иван Христов е имал контакти с Димитър Желязков - Очите, Сотир Цацаров каза, че въпросният полицай е в болнични и не е задържан.

Прокурори от София са проверили работата на Иван Христов. Взето е решение неговият щат в РПУ "Слънчев бряг" да бъде закрит.

"Има и издадена заповед за това от директора на ОД на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов. Полицейският служител Иван Христов ще бъде преместен на работа в Бургас. Мерките няма да свършат с това", каза Цацаров.

Той информира, че във връзка със стрелбата в курорта "Слънчев бряг" са разпитани 84 свидетели, извършени са 8 обиска, 7 претърсвания и изземвания, назначените експертизи са 37, за кратък срок са изготвени 6 от тях. Към момента няма задържани лица от групата на Димитър Желязков - Очите.