Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите на 9 юни може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви от Петрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, където се срещна със симпатизанти на партията. Борисов добави още, че противниците на ГЕРБ на предстоящите избори ще са "Възраждане", БСП и всички проруски и популистки партии.

"Ние повече след "тези" преиначавания на истината, с тези глупости, които ходят да ръсят по цял ден, как някой ни дисциплинирал, просто, знаеш ли да какво ме е яд, колко бързо горят хора, защото нито Денков може да е министър повече, нито Петков, нито Василев. Те трябва да излъчват сега, както аз излъчвам Рая, Деница, такива хора да преговарят", каза Борисов и добави:

"Да разбира се, че с ПП и ДБ ще работя, но не по тяхната, а с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението. С наши премиери, с наши министри, само тогава."

Борисов беше категоричен, че след изборите има варианти за преговори с ПП-ДБ, но с Денков "не може да се преговаря".

След изборите има варианти в зависимост как ни подредят хората, но има линии, които ние вече не можем да минем! С Денков не може да се преговаря!".

По думите му към момента разумно се държат само партньорите им от "Демократична България".

Вместо да казват "ГЕРБ направиха добро, бихме могли да направим заедно повече добро", те започват да говорят всеки ден глупости, каза още той.

Борисов категорично изключи преговори с БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ". "Това е нашата червена линия, ние сме проевропейска партия", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ определи ДПС като партията, с която се разговаря нормално.

"Винаги сме работили с ДПС през годините, защото те са системни", каза Борисов и припомни, че движението бе първото, което призна Република Македония и осъди войната в Украйна.

Той не отговори категорично на въпроса дали ГЕРБ са готови за самостоятелно правителство.

От ПП-ДБ вече заявиха, че са готови да преговарят с ГЕР за общо управление на страната, но само при условие, че се стигне до подписването на споразумение и ако в разговорите не участва лидерът на ДПС Делян Пеевски