Двамата защитници Димо Гочев и Иван Ангелов поискаха 30-минутно отлагане на делото, за да се запознаят с материалите.

Обвиненият в убийство Тодор Славов /на 31 години/ бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа. 

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със "Слънчев бряг" не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните.

Убитият при престрелката Александър Алексиев е бил прострелян с три куршума, каза още прокурорът. Всички те са от едно оръжие. Според Ангелов има достатъчно събрани доказателства срещу задържания Славов, които сочат, че той е стрелял. При престрелката бе ранен и Димитър Желязков-Митьо Очите. Той е в тежко състояние в болница в Бургас.

Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Митьо Очите, остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд. Така, от всичките  задържани за престрелката в „Слънчев бряг“ в сряда под стража остана единствено Славов. Всички други са освободени.

Чувствам се застрашен в ареста, каза пред съда обвиненият в убийството на Александър Алексиев Тодор Славов. Според адвокатите му, Славов е стрелял, за да защити живота си и не може да бъде обвинен в умишлено убийство, защото това е било самоотбрана при една планирана от другата страна наказателна акция.

Те подчертаха, че в сряда бригадата на Митьо Очите се е събирала няколко часа. След това водени от Желязков и неговата охрана преминали под строй през центъра на курорта. Нахълтали в ресторанта, въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие, а Очите ударил с юмрук един от хората вътре, след което започнала престрелката.

Адвокатите добавиха, че по Алексиев са стреляли и други хора и не е доказано дали от четирите изстрела фаталните са били именно от техния клиент.

Не на това мнение е прокурор Ангел Ангелов, който твърди, че изстрелите са три. Много лица са стреляли, но от кои изстрели са причинени уврежданията и смъртта тепърва ще установяваме. Към тоя момент е установено, че от изстрелите, които са произведени от обвиняемия, е настъпила смъртта.

Пистолетът е бил законно притежаван.

Все още не са изготвени балистичните експертизи за Митьо Очите и не може да се твърди кой е стрелял по него.

Борисов: Тече пълна полицейска и данъчна проверка по черноморските курорти 

Целта е да се осигури ред и спокойствие по време на летния сезон.

Голяма репресия ще има по морето след случая с Димитър Желязков - Очите в Слънчев бряг, заяви в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Няма да жертваме милионите туристи или милиардите, които очаква българският туризъм от приходи за сметка на няколко главанака. Тотална репресия ще има върху тях, и то законна, вървят данъчни, ДАНС, полиция, и така, през ден, през два, докато се научат да не ползват фалшив софтуер и да отчитат едни печалби, а всъщност да има други, дискотеките да са пълни", подчерта той.

Това е от нощеска, там се работи. Има поне 7 заведения, където крият приходите си. Това, което си причиниха, ще им излезе солено, закани се Борисов.

Той припомни и за Митьо Очите: "По наше време е разследван, по наше време е вкарван в затвора. Какво повече да кажем по тази тема?"