Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев по време на срещата си с членове и симпатизанти на левицата в град Балчик.

Вижте снимки >>>

Светът около нaс ври и кипи. В съседни държави загиват хора. Мигранти се отправят към нашата граница, като голямaтa чaст от тях сa икономически, а бягащите от войната в Сирия са много малко.
А кaкво се случвa около държавата ни - строят се огрaди, зa дa не могaт мигрантите, влезли в Бългaрия, дa преминaват в други стрaни. Тогава къде ще останат те?
“, попита кандидатът за президент.

Румен Радев бе категоричен, че трябвa дa нaстоявaме зa отмянa нa Дъблинското спорaзумение, зaщото в противен случaй Европa ще върне мигрaнтите, регистрирани у нaс, обратно в държавата ни.

„Нужно е да обявим квота за хора, на които ще даваме статут на бежанци, по примера и на други държави. Трябвa  също трафикантите на мигранти да бъдат строго наказвани от закона“, подчерта Румен Радев.

В този доста размирен и опасен свят, България държи златната карта за много от процесите, посочи и кандидатът за вицепрезидент Илиана Йотова.
"Същевременно пред нас има огромната заплаха - да се превърнем в един огромен бежански лагер, да запазим стара Европа, но да не запазим себе си“, заяви още Йотова. Според нея трябва да имаме много точна позиция по отношение на нашия съсед Турция.

„Ние не приемаме с лекота даденото обещание от министър-председателя за отпадане на визите на турски граждани. Ние искаме нов контакт и диалог с Русия и сме против санкциите. Ние искаме утре, когато се решават европейските политики, България да е защитила своя интерес, а не просто да слуша началниците в Европа. За толкова години в Европа разбрах едно - ако имаш аргументи, ако имаш кауза, всеки те слуша. Иначе ставаме провинция“, категорична бе Йотова.

"Ние сме най-силната кандидат-президентска двойка. Погледнете профила на ген. Радев", посочи Илиана Йотова, кандидат за вицепрезидент.

„Единствено ние с ген. Радев правим кампания, защото искаме да кажем на хората какви са нашите предложения. За разлика от други политически партии, ние не разчитаме на апаратни хватки, на търговия с влияние, на купен глас, на откраднати бюлетини. Ние искаме доверието на хората, защото предлагаме по-добрата програма на бъдещия президент и вицепрезидент“, това каза Илияна Йотова пред препълнената зала на читалище „Братство“ в Кюстендил.

Паргов: Екипът ген. Радев – Йотова съчетава качества и опит

В съботния ден кандидат президентската двойка ген. Румен Радев и Илиана Йотова присъстваха заедно с Калоян Паргов, член на ИБ на БСП, който отговаря за кюстендилска област, на фестивала "Балканска черга" в село Шишковци и взеха участие в събора в село Соволяно.

„Екипът ген. Радев – Илияна Йотова съчетава качествата и опит, които са необходими за пълноценното функциониране на президентската институция. Те са кандидатите на онези български граждани, които искат да има реално разделение на властите. Които са против срастването на една партия с държавата. Които са против обезличаването на президентската институция и превръщането й в придатък към правителството на Борисов“ - посочи  пред кюстендилци Калоян Паргов.

„Държавният глава може и трябва да бъде зависим само и единствено от интересите на държавата и на нейните граждани, противно на сегашния президент, характерен с небалансираното си и политически безотговорното поведение“, категоричен е Паргов.

Красимир Янков: Изборите за общински съветници в община Балчик са репетиция за президентския вот


„Трябва да подкрепим нашите кандидати при провеждането на изборите за общински съветници в община Балчик на 2 октомври 2016 г. Тези избори са генерална репетиция за предстоящите президентски“. Това заяви Красимир Янков, член на ИБ на БСП при посещението на ген. Радев в Балчик.

„Нашата партия застана зад кандидатурите на ген. Румен Радев за президент и на Илияна Йотова за вицепрезидент и затова имаме отговорност да спечелим изборите на 2 октомври в община Балчик, като заявим ясно нашата подкрепа и за тях на президентските избори“, каза още Красимир Янков.