Румен Радев: Европa може да ни върне мигрaнтите

Трябвa дa нaстоявaме зa отмянa нa Дъблинското спорaзумение, зaщото Европa може да ни върне мигрaнтите, заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Европa може да ни върне мигрaнтите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетох до там където казва,че в България се строели огради за да не можело емигрантите да ходят в други държави!Ей това ако не е болшевишка демагогия какво друго да е?

Интересно ,когато в България останат само депутати,араби и цигани....кой ще ги храни.Що се отнася до шансовете на о.р.Р. Р. за президент....клонят към НУЛА и от двете страни.

Я Радев се затресал за мигрантите????? Боже, този човечец не знае какво да подхване, а и няма кой да му каже в БСП.....нещастник!!!

Яаа, Радев първо да се разбере със сороската грантеса Йотава за нашествениците, пък после да се обяснява за лагерите и границата! Ще излезе, че и неговият нос е дълъг, колкото на Борисов.

То носовете на повечето са длъжки ,но на селския вожд е еталон.

То Радев ви е виновен. А тиквата че ни превръща в бантустан забравихте? Промитаци продажни ! Бегом към джамиите сган тиквена!

Така ли,ти наредиха другарите,да говориш,а?!

Приемам очертаните външно- и вътрешнополитически "стратегически линии" на Радев-Йотова, но за съжаление ще е безкрайно трудно в обстановката, която се създава от оперативното ръководство на територията България - МС, министерства, агенции, НПО и др., вторачени в краткосрочни, частни, тяснопартийни, корпоративни и финансово мотивирани решения.

единственият ви шанс да победите е да направите план за изгонване и недопускане на арабските нашественици и защита на българската държава-точка по точка ,и да го обявите без врътки в кръста

Да ви припомня, че за първи път Илианка се появи в медиите в най-тежките дни от Виденовата криза, когато ЦК на БКП я командирова в БНТ да води централната емисия на новините в 20:00 часа. На симпатизантите - честито!

ГОЛЕМА ДВОЙКА СА ТЕЗИ! Единия говори меланхолично като имбецил, а другата е като латерна и не млъква:) Идеята е да се допълват но на практика , тъпотията на Радев контрастира на хипер бързото говорене на Йотова;) Корнелио, гориш!Ти ли сътвори тази глупост?

Да заведе Пинокио на някой винен фест-пък тогава, може и да спре,да дрънка глупости!

"Качества и опит"?! Качества на летец с опит на европейска бюрокЛатка, която няма един осъществен проект?! ..или обратното? Тя е с качествата, а той с опита? Защо тогава Йотова не е Президент? Кандидатите на БСП будят недоумение с неадекватността си спрямо поста, за който се борят. Той е Президент, а не участник в риалити.

Избори идат - нужен в СЪСПЕНС! И ти, натовски генерале, какво ще направиш, като (ако) станеш президент - ще убедиш Меркел да не ни ги връща ли? Никога не е късно добър генерал да стане смешен политик?! Тва е пореднот доказателство....

Не, Руменчо, да НИ върне емигрантите, щото те в никакъв случай не са наши. А, ДА ВЪРНЕ емигрантите в България. А, ние защо не можем да ги върнем на Турция, въпреки двата договора за реадмисия!? Да те е. у президента и тебе - бесепарския Чехлю.

Не питай генерала , а онзи който подписал споразумението с ЕС.

Калинките нали бяха с червени крилца... А кандидатката му за вице нали е евро там нещо си, и още не са разбрали че Дъблинското споразумение беше погребано с решение на Европейския съд, който постанови че всеки бежанец заявил че в страната в която за първи път е стъпил на евросъюзна територия местната управа не е спазила човешките му права има право да подаде молба за бежанец където си ще... и другата държава няма право да го връща в първата. А сега си правете изводи що ни дават пари за да спазваме правата на нелегалните емигранти, и защо е смешно кандидатите за президентска Двойка да развяват пустото му дъблинско споразумение.

Това че си подал не те прави такъв ! Трябва да станеш бежанец и после :) Те затова не искат да подават нищо в БГ , а в Западна Европа ;)

Аз визирам ей тоя текст който стана част от Дъблинския регламент след като гърците започнаха да държат намиращите се на тяхна територия емигранти в концлагери: ГЛАВА II ОБЩИ ПРИНЦИПИ И ГАРАНЦИИ Член 3 Достъп до процедурата за разглеждане на молба за международна закрила 1. Държавите членки разглеждат всяка молба за международна закрила на гражданин на трета държава или на лице без гражданство, който подава молба на територията на която и да било от тях, включително на границата или в транзитните зони. Молбите се разглеждат от една-единствена държава членка, а именно от онази, за която критериите, предвидени в глава III, сочат, че е компетентна за това. 2. Когато не може да бъде посочена компетентна държава членка, на основата на критериите, изброени в настоящия регламент, първата държава членка, пред която е представена молбата за международна закрила, е компетентна за разглеждането ѝ. Когато е невъзможно кандидатът да бъде прехвърлен в първоначално посочената за компетентна държава членка, тъй като са налице основателни опасения да се смята, че в тази държава членка съществуват системни недостатъци в процедурата по предоставяне на убежище и на условията за приемане на кандидати, което създава риск от нечовешко или унизително отношение по смисъла на член 4 от Хартата на основните права на Европейския съюз, определящата държава членка продължава да разглежда критериите, предвидени в глава III, за да установи дали друга държава членка може да бъде посочена за компетентна. Когато прехвърлянето не може да се осъществи съгласно настоящия параграф към никоя държава членка, посочена въз основа на предвидените в глава III критерии, или към първата държава членка, в която е подадена молбата, определящата държава членка, става компетентна държава членка. 3. Всяка държава членка си запазва правото да изпрати кандидата в сигурна трета държава, при условие че са спазени правилата и гаранциите, предвидени в Директива 2013/32/ЕС.

Прав е Радев! За какво мислите ЕС инсталираха Фронтекс по нашата граница? За да регистрират всичко живо появяващо се там и после да го връщат по Дъблинското подписано от Борисов.

Тоя Радев,като започне да говори и ми заприличва на Димитър Пенев,всяко едно изречение му е различно с предното,ни в клин,ни в ръкав...

Още като му видя физиономията, като му знам биографията и като знам, че е кандидат на Курнелия, имам отвращение да го слушам. И под негово управление сме останали от 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, на времето си, самолета, с два двигателя. Ко да му слушам още.

... щом трафикантите са "възмездени" може и това да стане.

Трябва да имаш голямо неуважение към себе си, за да изчетеш несвързаните брътвежи на Радев. Ако го слушаш на живо става още по зле, защото трябва да се заредиш и с голяма доза търпение. Остава да се надяваме, че избирателите на столетницата са търпеливи идиоти, които нямат друга работа!

И на "столетницата" и на герб, и на ръбовете... са все избрани дебили. Всеки по своему.

Стресна ме с тези квоти. От какъв зор са те? колкото повече се говори за квоти и за това, какво "сме длъжни" да правим за гостите, толкова повече прииждат.

Точно такава е и идеята в басните за квотите. Няма как да прииждат безпрепятствено, ако нещо не отвлича вниманието на жертвите.

А Радев, какво ще каже за тази последователност на нещата: Първи етап е изпълнен - нелегално нахлуване през границите и допълнителни бройки от запад. Втори етап е започнал - Брюксел отпуска финансиране на европроект за трайно заселване на чужденците у нас. БЧК и НПО-та обикалят общините с демографска криза и да ги натискат да осигуряват на арабите подходящи жилища, детски градини и училища, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.

по втория етап все още нито думичка в ДИР-а /даже и коментара ми изтриха вчера/. Май и в новинарските емисии на националните телевизии не чух нищо. Явно и Радев не е чул нищо. Колко удобно, нали!

дъблинското споразумение - отменено по настояване на бг. ..хахахахахахаххаахахахахахахахахахахахаахахахахахах!!!!!! ако не стане президент, обещавам да го наема за секретарка. и от ес ще пуснат някой кинт за това, че давам работа на хора с умствена недостатъчност.

А вие ще им ги върнете обратно в Европа - нали г-н Радев с двата самолета с които станахте командващ на ВВС... единият неюоже да излети , а другият неможе да кацне. Колко са ви летателните часове г-н Радев имат ли ВВС въобще такава възможност за нальот...кое е вярно и какво е вашето лице. "Достоен последовател на БСП"...

Как може д ни се връща нещо, което не е наше! Ако, така се е изказал Радев. Не е в час с Политическият и дипломатическ жаргон! Кой е бил представител на България в Дъблин и е гласувал за сокумента задължаващ страните от границите на ЕС да поемат и се грижат за емигрантите влезли нелегално в тези страни! Това е равностойно на ликвидиране на България. Кое бил този идиот и кои са му дали мандат за това гласуване? Навярно за да няма виновни, ще се окаже, че така са искали опекуните ни от САЩ!

Президента за който аз бих гласувал, ще трябва първо да отговори на тези въпроси (степенувани по важност) 1. Какво ще се направи относно българската икономика, за да се увеличат приходите на народа и от там на държавата и по този начин намалявайки нуждата от европейски пари и контрола които идва с тях? 2. Как БГ правителството смята да помогне на българската икономика като ходотайства за подсигуряване на чужди пазари за български стоки? 3. Какво ще стане когато ЕС ни подложи въпроса ребром "или взимате бежанци или ви спираме парите"? БГ няма други приходи и на мен ми е много интересно какво ще направим под такъв натиск! Разбирам че Президенстката длъжност няма силата да налага решения по горните въпроси, но вярвам че Президент за които горното не е приоритет и не смята да ползва малкото правомощия които има в тази насока, не може и не би трябвало да бъде Президент!

1. 2. 3. дгдухаш

Този започна да спекулира със страховете на хората! "Достоен кандидат"!

Ами какво друго му остава..? Ако не спекулира, ще трябва да свърши и покаже нещо реално. А как да го направи, като няма никакъв опит и умения, а дори и да ги имаше - той се кандидатира за Президент, не за Премиер.. Та затова от БСП въртят старата плоча, дето толкова успехи им носи в последните години..

Радев за какви квоти намеква?! Явно и той се кани да въдворява за постоянно араби из българските общини с европейските пари. Никакви квоти, никакво връщане! Всички араби, вън от България! Вън!

Важното е накрая да изритаме всички бежанци по родните им места. Това Интересува Българина днес

Барабар с тях!

Трябва едностранно да излезем от споразумението Дъблин 2 и да не допускаме мигрантите да влизат. В Европа не може да се отменя нищо, защото за да се отмени трябва да са за отменянето всички. За да се приеме трябва само болшинството. На един да му идва добре Дъблин 2 означава че не може да се отмени. Единственото което може да променим са собствените ни закони. В правото сме да откажем влизане на който и да е.

Сега всички ще се надпреварват да лъжат хората за бежанците,за доходите ни,за всичко и след,като докопат властта и ще започнат да слушат западните или източни господари,зависи,кой дава парите и ще забравят за всякакви обещания... Отделно ще продължат с голямото лапане,а народа ще си остава беден навеки... 27 години гледаме,как се въртят едни и същи крадливи и лъжливи политици горе и продължаваме да си ги избираме,а после се чудим,защо няма промяна... Съдебна система,Здравна система,Енергетика,Образование,Прокуратура,МВР са в пълен колапс,кома,не става нищо от тях,всичко се е разпаднало,защото и държава няма! И това 27 години и народа търпи?!??! Сега и бежанци ще ни натресат и народа пак мълчи,няма протести,всичко седи и гледа,как България се затрива! Е няма такава нация пропаднала... За да се оправим народа трябва да е нон стоп на улицата,досегашните управляващи трябва да са избити до крак,а кой оцелял трябваше да е в затвора до живот.но уви те продължават да управляват и да крадат,лъжат и се продават,защото ние сме най разделената нация на света!!!

Боже, и този стана спец по мигрантската криза.....недоразумение, изказващо се ни в клин, ни в ръкав!!!

Естествено. Нали сме в задния двор. Свърши се с България. Оциганена държава. Ще ги издържаме лентяите.

ЕС няма да ни върне нито един емигрант. Не защото самите емигранти искат в Германия, не в България. А защото Радев иска да стане Президент. Ако той не успее да спре емигрантите, имаме и втори коз - Йотова. Известна с това, че към момента няма нито един успешен европейски проект или инициатива, защото е загрявала и си е пазила силите за Дондуков.

Европа ще си играе с нас както си иска докато Бойко Борисов българоубец е на власт. Те затуй го поставиха на власт.

бесепари лайари гербари гробари седесари педли депесари манфи останалите са траветити Е, не се римува много но поне отговаря на нашата реалност в която няма никаква рима!

питаш къде ще останат мигрантите ли! Ами вчера по БНР шефката на Сдружението на българските общини /или както там се нарича/ го заяви ясно и недвусмислено - остават тук, разселват се в малки общини с демографски проблеми и се финансират от нашите данъци! Не се прави на приятно разсеян!

Има достатъчно които са регистрирани в БГ и може да ни гивърнат. Много е прав генерала.Той е най-малко виновен , че България е подписала това споразумение.Затова Германия , Франция и т.н. натискат тази регистрация да става първо някъде другаде за да може да ги връщат и който ги е регистрирал да се оправя.Точно заради това Унгария направиха оградата за разлика от нашите дупедавци !

Тези ''твои слова'' ги чух от Корнелия Нинова и Илияна Йотова, по няколко ТВ Жпредавания. Ти си от БСП-ТЕРОРИСТИ, явно си руски трол!

Илиян Илиев

Не знаех , че хората които спазват закони в БГ които са свързани с ЕС са руски тролове ?!

И сега смелия генерал като се качи на самолета и ще ни пази от емигрантите дето ще ни ги връщат от Европата. Голям смешко е този бивш генерал!

Явно почивните дни руските агенти у нас са имали конферентна връзка с тези които им плащат от Москва. Сега виждаме какво са решили да пускат в публичното пространство!!

Сигурно Радев и дебелогъзата Йотова са прочели коментарите във форумите и сега повтарят тезата на повечето от коментиращите! Предизборен фишек! И после - нищо продуктивно и градивно за България! А че ние се превръщаме бавно, но сигурно в буферна зона за ЕС спрямо инвазията на джихада и Исляма, е стара и изпитана от вековете рецепта! И последствията и за Европа и за България са до болка известни на всички, които четат историята! Не тази, пренаписаната от продажните американски марионетки у нас!!!

Всъщност е точно обратното. Йотова не за пръв път спуска опорни точки. Избори се печелят не в селата с бабичките, а в социалните мрежи.

Каракачанов отдавна говори за отмяна на Дъблинското споразумение. Радев, много късно ти написаха опорните точки! Преписваш Радев, преписваш! ИЛИ МОЖЕ БИ С КАРАКАЧАНОВ ЧЕТЕТЕ ЕДНА ОБЩА ДОКТРИНА, ПИСАНА В МОСКВА!?

Какви емигранти да ни връща Европа,като те не са минавали изобщо през България,а преминаваха през Гърция - Македония - Сърбия и така по веригата до Германия и Франция,че и на горе...?!?!?!? Какви ги бръщолеви тоя и лъже простолюдието?!?!?

Сега ще говорят,какви ли не глупости за да се харесат на хората,а,като дойдат на власт и ще започнат да си оправят децата до девето коляно!!!!