Без промяна е състоянието на шофьора Димитър Вълчев (59 г.) и родилката - 28-годишната ромка от село Мировяне Миладинка Георгиева, пострадали при катастрофата с ауди на кръстовището на булевардите „Т.Александров” и „К. Величков”.
Двамата са излезли от шоковото състояние и са стабилизирани, но опасността за живота им остава. Днес ще им бъдат направени нови изследвания, съобщи след сутрешна визитация доц.д-р Стоян Миланов, шеф на пироговската централна реанимация.

Без промяна е и състоянието на новороденото момченце, каза доц. д-р Надежда Гаврилова, шеф на детската реанимация. Бебето е активно, състоянието му е относително стабилно. Днес то ще бъде захранено.

38-годишният татко Стефан Георгиев бе изписан вчера, след като се размина само с фрактура на лявата ръка.

Акушерката, помогнала за израждането на преждевременно родилото се в осмия месец бебе, също се възстановява във ВМА след операция.

Единствено без драскотина остана шофьорката на аудито Николета Вълчева (20 г.)., която казала на полицаите, че работи като сервитьорка в хотел до ЦУМ, пише в. "Труд". По информация на "24 часа" обаче тя е стриптизьорка.
В профила й във "Фейсбук" тя участва в групите "Обичам да шофирам" и "Аз съм против плащането на високи цени от всички за "Гражданска отговорност!". Вълчева обаче вчера е изтрила страницата си в социалната мрежа, предаде БЛИЦ.

Засега се смята, че нейната кола и линейката са се движели със скорост между 60 и 80 км/ч. По първоначални данни тя е виновна за катастрофата, тъй като не се е съобразила със звуковия и светлинен сигнал на медицинския автомобил. От КАТ обаче напомниха, че шофьор на автомобил със специален режим - линейка, пожарна, полицейска кола, може “да премине при забраняващ сигнал на светофара, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно”.

Според шефа на Спешна помощ д-р Георги Гелев шофьорът Димитър Вълчев бил на работа при тях отскоро, но имал трийсетгодишен стаж като професионален водач на камион.
Катаджиите вчера напомниха, че според съвместна наредба на МЗ и МВР шофьорите на линейки трябва да ходят на курсове веднъж годишно. Но това от години вече не се спазвало.