Независимо какво правителство предложи Бойко Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в съвместно видео с бившия премиер Николай Денков, публикувано във Facebook минути преди лидерът на ГЕРБ да обяви плановете си за експертно правителство с участие на другите партии в НС.

"За всички свободни хора в България, които вярват, че пътят на България е към Европа, ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ и ще се борим точно за тези неща - ще искаме честно споделяне на благата, ще се борим срещу всеки момент на корупция и всеки инцидент на корупция или кражба и ще направим всичко възможно, така че нашите реформи, които сме си заложили и мечтали, да продължат. Защото България може да бъде само една просперираща страна, ако имаме и нормални институции", коментира Петков.

По думите му е станало ясно, че една от грешките на ПП е била, че е нямало добра комуникация с хората.

"Ето - започваме да комуникираме, казваме, преди да направим нещо - ще имате информацията от нас. В момента казваме - независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция на него. Ще бъдем конструктивна опозиция за всички политики, които са "за" Европа, ще действаме напред. За всички политики, които са антикорупционни, ще действаме напред, но няма да им позволим нито за миг да си мислят, че старите времена ще се върнат. Така че за всичките пораженчески гласове, които се чуват навън, искаме да кажем - гледайте реванша", добави Кирил Петков.

Акад. Денков от своя страна заяви, че е важно демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ПП ще бъде гарант за това.

"Здравейте от една гора в центъра на София. Искам първо да благодаря на всички избиратели, които ни подкрепиха. Ценим много тяхната подкрепа. Това, което е важно, е демокрацията в България да продължи, да работи още по-добре и ние ще бъдем гарант за това", отбеляза Денков и продължи:

"Ще продължим да се борим и за тези наши приоритети, които са много важни за хората в България - увеличаване на доходите, по-малко неравенство, подкрепа за инвеститорите с национални средства и национална подкрепа, повече грижа за образованието и здравеопазването, където не само парите са важни, а също и качеството и достъпът на всеки един човек в България. Това са приоритети, от които няма да се откажем и ще се борим, в която и позиция да бъдем".