Бойко Борисов отбеляза, че е чул сутринта предизборния клип на БСП, в който кандидатът за вицепрезидент няколко пъти повтаря, че го е срам от това управление, предаде БТА.
"Срам ме е и мен, много ме е срам, че 4 години, докато беше министър на културата, Стефан Данаилов не си мръдна пръста за това училище", добави министър-председателят и показа снимки на сградата преди ремонта, добавяйки: „Това е кочина”.

Борисов обаче не спря в нападките си към Данаилов и заяви: „Много ме е срам от това момче, не стига, че не може да пише...”, цитира го "Фокус".
Премиерът вероятно има предвид случая от преди няколко години, когато в съболезноватателната книга на погребението на певицата Мария Нейкова Стефан Данаилов написа "сбогом" със "з".

На въпрос на журналисти във връзка с обвиненията на Сергей Станишев, че на изборите е възможно ГЕРБ да използва манипулации чрез лак за нокти, той отговори: „Аз никога не съм се лакирал. Те явно се лакират, ходят на педикюри, така че ги разбират тези работи. Те са модерни хора. Не искам да им влизам в приказките".

Борисов каза още, че ще гласува както винаги в Банкя, въпреки, че задължително трябва да присъства на заседанието на Европейския съвет в Брюксел, което ще се проведе в деня на вота - 23 октомври, съобщи БГНЕС. Той съобщи, че лично председателят на съвета Херман Ван Ромпой му се е извинил за съвпадението и му обещал да приключат по-рано, за да може да излети до 14 часа за София. Така премиерът се надява да се прибере до 18.50 часа и да пусне своя вот в Банкя.
"Ако гласувам в Брюксел, ще гласувам само за президент и няма да мога да подкрепя Фандъкова, а това е не по-малко важно", добави той.