Той заяви, че всеки ден си е планирал по 2-3 такива мероприятия и изтъкна, че вече е прерязал над 2000 ленти на нови обекти, предаде Дарик радио.

"За неуспокоение на нашите критици в парламента - всеки ден имам по две, по три подобни мероприятия. Така съм ги наредил, че всеки ден - публично, ясно, пред очите на хората да кажем - ето къде сме сложили 40 милиона. И като си отидем, да можете да ги пипнете", добави премиерът, цитиран от БТА.

През април, при откриването на канализационен колектор, той заяви пред журналисти, че се чувства като магьосник - "от всеки джоб вадя ленти".

Днес Борисов изтъкна, че вчера еврокомисарят Йоханес Хан пред Европейската комисия е дал пример с България "как добре се работи, как се усвояват добре евросредствата, как вече сме си стъпили на краката по големите инфраструктурни проекти и през 2012 г. вече това ще стане видно".
В същото врема на Румъния й спрели около 1 милиард евро за инфраструктурни проекти.

По повод думите на придружаващия го министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който каза, че 6 правителства са се изнизали от старта на процедурата по изграждането на станцията в града през 1993 година и всички общо са свършили работата едва на 34%, Борисов заяви: "Даже си мисля дали и за следващите президентски избори да се кандидатирам, като слушам, че 6 правителства са направили една трета от това, което моето правителство прави за по-малко от година. Много се колебая дори".
Неотдавна той заяви, че няма да се включва в битката за държавен глава тази година, а ще го направи на следващия вот след 5 г.

По-рано днес министър-председателят бе и в района на Кърджали, за да открие обновена 18-километрова отсечка на пътя Момчилград-Крумовград. Там той съобщи, че още един граничен пункт ще заработи на българо-гръцката граница наесен.
"През септември отваряме прохода Маказа. Преди 2 г. ви плашеха, че като дойда, ще ви прекръстя, ще ви изселя и какво ли не още. А ние ви строим пътища", заяви Борисов пред местните хора.

Придвижвайки се с хеликоптер, Борисов посети и Пловдив, където се включи в обсъждането на бъдещето на стадион „Пловдив”, чийто строеж е замаразен от 20 години.
"Във времето на тежка финансова криза сегашното правителство влага пари в спортни съоръжения", подчерта той пред фенове на „Локомотив” и „Ботев”, цитиран от „Фокус”.

По време на посещението си на стадиона премиерът отново бе съпровождан от Росен Плевнелиев, както и от вицепремиера Симеон Дянков и министъра на спорта Свилен Нейков. Борисов разговаря и с Христо Стоичков, който също дойде и изтъкна, че в момента със съдействието му има интерес от испански инвеститор. Според премиера Пловдив трябва да се възползва от желанието на инвеститора да вложи средства в стадиона. Борисов увери, че каквото е необходимо от страна на държавата като гарант, за да може стадионът да бъде изграден, ще бъде направено.
Той пожела в близко бъдеще там да се играе среща между отборите на "Ботев" и "Барселона".

Премиерът съобщи, че до две седмици експерти от ДНСК ще направат оглед на състоянието на стадиона. Намеренията са да бъде изграден стадион с капацитет от 50 хиляди места, който да отговаря на международните стандарти.