Случката стана при откриването на новия учебен корпус на гимназията, където Борисов дойде с образователния министър Сергей Игнатов, предаде Дарик радио.

Докато траеше церемонията, директорката Анна Маринова наставляваше вещо премиера какво да прави.
Борисов и Игнатов бяха строени да положат клетва, която полага всеки ученик, преди да пристъпи прага на гимназията. 
„Скъпа, Анна, така никой не ме е командвал до ден-днешен, както днес ти. 10 години си директор, но можеш да се справиш по-добре и от мен като премиер, ако въвеждаш такъв ред", впечатлен се обърна той към директорката.

През април депутатка от ГЕРБ Христина Янчева писа "добър 5" за работата на премиера, а той я целуна и й благодари.

Борисов заяви, че във време на криза правителството строи не само магистрали, но открива училища, университети, детски градини, социални сгради, за да не заминат един ден младите хора да търсят препитание в чужбина. По думите на премиера днешното време не е по-лесно за живеене и за осъществяване на проекти от времето на възрожденеца Васил Априлов, пише Медиапул.
„Тези, които казват вицове за магистрали, да отидат и да видят Западна Европа, защото тези деца, когато отидат в Западна Европа, първото, което започват да правят, е да цъкат с език и да се възхищават на пътищата. Ние сме длъжни и тук да направим пътищата. Тогава те няма да ходят в чужбина, а ще си седят тук", заяви премиерът.

Директорката Маринова му репликира, че има много вицове за новооткрити магистрали, но всички трябва да знаят, че "днес се открива най-голямата магистрала в историята на вътрешното духовно битие, защото това е невидим път, който отвежда отвъд границите на реалното".

Строежът на крилото започва преди повече от 15 години, но е замразен поради липса на средства. Миналата година за изграждането на новия корпус образователното министерство е отпуснало 1,5 млн. лева.

По време на откриването министър Сергей Игнатов каза, че това е най-голямата инвестиция, правена от Министерство на образованието. Благодарение на новото крило гимназистите вече ще учат само в една смяна.