Кметът на столичния район Слатина се лекува във Военномедицинска академия, където са му поставили диагнозата тумор в мозъка, съобщи самият Георги Илиев в профила си във Фейсбук.

Илиев разказва, че докато е докладвал по време на последното заседание на Столичния общински съвет, му е прилошало. Последвал втори пристъп и е бил приет по спешност във ВМА.

Три дни по-късно, с днешна дата Илиев съобщава, че му е поставена диагнозата тумор, като най-вероятно става въпрос за доброкачествено образувание.

"Продължавам да съм във ВМА и вече имам повече информация за състоянието си. Накратко - имам тумор в мозъка, 5 на 4 см., най-вероятно - доброкачествен. Поне това показват скенерът и ЯМР. Продължават изследванията и вливанията, като поради размера ще се наложи оперативно премахване. Бъдете здрави!", съобщава публично тази сутрин в профила си в социалната мрежа кметът на Слатина.

Илиев разказа още в петък, че е бил хоспитализиран веднага след сесията и са започнали да му правят различни изследвания.

"Вчера, към края на безкрайното заседание на СОС (благодаря на общинските съветници за подкрепата!), точно докато докладвах, ми прилоша. Овладях се, даже отчет пуснах, но по-късно имах втори пристъп и ме приеха във ВМА по спешност", съобщи той и повери общината на заместниците си.

Кметът на район Слатина беше преизбран за втори мандат с листата на ПП-ДБ-СС на местния вот през есента. Само преди седмица от ГЕРБ в СОС го обвиниха в конфликт на интереси за получени два договора за 16 хил. лв. за отпечатване на предизборни материали от фирма на бившата му съпруга. Георги Илиев отговори публично, че не става въпрос за обществени поръчки и няма никакво нарушение.