„Не бих искала да коментирам тези министри, защото аз давам отговор на поставен въпрос, така че всеки министър, ако ме пита, мога да му кажа каква е оценката, но няма да го кажа пред медиите", обясни тя по пред bTV, цитирана от КРОСС.

Най-зле, според оценките на депутатите, се справят Нона Караджова и Мирослав Найденов.
Двойкаджия бил и икономическият министър Трайчо Трайков.

Днес Янчева отново обясни за петицата на министър-председателя, на когото признала, а той я целунал и благодарил.
По думите й, петицата е изключително сложна и трудна за заслужаване оценка и разликата между 5 и 6 е малка.
"Шестицата означава, че няма какво повече да се желае. Петицата, която писах е най-високата оценка, която съм поставила.
Аз лично мисля, че има още някои неща, които могат да се желаят по отношение на комуникацията между министрите и от друга страна комуникацията между членовете на кабинета и парламентарната група. Мисля, че трябва да се подобри взаимодействието", обясни Янчева.

Тя призна, че когато премиерът попитал кой му е поставил 5, тя си замълчала и не споделила почти с никого. Така или иначе поставеният въпрос от премиера ме провокира да дам отговор, обясни депутатката.
Тя била изненадана, че единствената по-ниска оценка от 6, написана от член на ГЕРБ, е нейната. Въпреки това заяви, че депутатите от ГЕРБ не се страхуват от Борисов.

Янчева каза, че в анкетата са участвали едва половината от членовете на ГЕРБ. „Анкетата целеше моментна снимка на състоянието. Идеята е тази анкета да бъде периодична", добави критичната депутатка.

Оценката, която са ми поставили депутатите от ГЕРБ е между 3 и 4, сподели междувременно министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. Няма как здравният министър да е популярна фигура, оправда се той.