Георги Георгиев - обвиненият за насилието срещу Дебора Михайлова от Стара Загора, е подал молба в Районния съд в града, с която моли да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, съобщават от съда. 

26-годишният мъж в момента е с мярка "задържане под стража", а документа е подал в понеделник - на 16 октомври.

След докладване на делото на съдията, определен да разгледа молбата в открито съдебно заседание, постъпи молба от обвиняемия Георгиев. Със същата обвиняемият оттегля искането си за изменение на взетата му най-тежка мярка за неотклонение и моли съда да прекрати делото, се посочва в съобщението.

Предвид писменото волеизявление на обвиняемия, съдът е прекратил образуваното в Районен съд - Стара Загора частно наказателно дело и е отменил разпореждането си за насрочване на открито съдебно заседание.

Определението за прекратяване на делото подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Окръжен съд - Стара Загора.

Дебора Михайлова беше нападната в края на юни. Тогава заподозреният Георгиев бе задържан, но в началото на юли Окръжният съд отмени ареста му заради квалифицирането на престъплението като "лека телесна повреда".

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка "задържане под стража" по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение, а до днешното заседание се стигна след обжалване от защитата.