Старозагорка попадна под ударите на закона, след като властите установиха, че е подпалила апартамента, в който се е намирала половинката й в компанията на 10-години по-млада от нея жена. 

Вчера двамата бяха евакуирани от горящото жилище в центъра на Града на липите, като жената, която е била вътре, бе откарана в болница с обгаряния, а мъжът беше прегледан на място и освободен.

Днес Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняема по случая 41 годишната В.Д. Обвинението към нея е, че е запалила апартамента, като пожарът е представлявал опасност за живота на 38-годишния мъж и 31-годишната жена, които се намирали в жилището. Освен това е имало опасност огънят да се разпростре върху други имоти.

Установено е, че пожарът е възникнал, след като В.Д. заляла със запалителна течност входната врата на жилището. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи. При пожара е пострадала 31-годишната жена, която е с обгаряния по крайниците.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Действията по разследването продължават.