В същото време той продължава да отрича, че я е убил, предадоха световните агенции.

46-годишният датски инженер и предприемач Петер Мадсен беше обвинен за убийството на 30-годишната шведска журналистка Ким Вал, която през август се качила на подводницата му, за да прави репортаж за него. 11 дни по-късно тялото на младата жена беше намерено без глава и крайници на брега в датската столица Копенхаген.

Според самопризнанията на Мадсен Вал е починала от задушаване с въглероден окис в подводницата му, докато той се намирал на палубата ѝ. След това Мадсен разчленил тялото ѝ и го изхвърлил зад борда на подводницата.

Това е поредната промяна във версията на Мадсен за случилото се. Първоначално той заяви, че Вал се върнала жива и здрава в Копенхаген. По-късно каза, че на борда на подводницата е станал ужасен инцидент и е погребал Вал в морето, планирайки по-късно да отнеме собствения си живот.

В началото на октомври полицията в Дания откри ужасяващи видеозаписи на убийства в сервиз на Петер Мадсен. На кадрите се вижда как жени са изтезавани, обезглавявани и изгаряни. Мадсен обаче твърди, че много хора имали достъп до сервиза му и записите не били негови.

По делото беше представена и съдебната експертиза на тялото на Вал. Според документа журналистката е наръгана 15 пъти в торса. Разследващите откриха и парче метал, прикрепено към изплувалото тяло с идеята то да потъне по-лесно.

Утре съдът трябва да се произнесе дали ще удължи предварителния арест на Мадсен.

Петер Мадсен е известен с направата на три подводници и с разработки на космически ракети.