"На 10 октомври, при извършване на разбег за излитане от летище "Хмеймим", Сирия, за изпълняването на бойна задача, самолет "Су-24" излезе от пределите на пистата и се разпадна. Екипажът на самолета не успя да се катапултира и загина",  предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на отбраната на Русия.

От ведомството уточниха, че катастрофата не е причинила разрушения на земята.

Според доклада от местопроизшествието вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност на самолета, съобщи БТА.

Засега няма повече информация.

През декември 2016 година руски военен самолет "Ту-154" с 93 души на борда се разби в Черно море, малко след излитането от Сочи към военно-въздушната база в сирийския град Латакия.

Напоследък пък в Сирия загинаха двама висши руски военни. В края на септември, при обстрел на команден пункт на сирийската армия от ислямистите от ИД, руският генерал Валерий Асапов получи смъртоносни рани и по-късно е почина.

В началото на октомври Руското министерство на отбраната съобщи, че полковник Валерий Федянин, под чиято кола в провинция Хама беше взривена мина, също е починал от раните си в болница в Москва.