Коментари - Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия | Днес.dir.bg

Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия

Екипажът на руски бомбардировач "Су-24" загина, след като при опит за излитане бойният самолет излезе от пистата на военно летище в Сирия и се разби.

Обратно в новината

Коментари - Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

12.10.2017 - Изтребител "Юрофайтър", който се е връщал от военния парад по случай националния празник на Испания, се е разбил близо до военната база Албасете. Руският стар СУ-24 се разби на война, а този модерен западен - на парад. Къде са соросоидите да коментират пак?

испанският пилот е загинал! Мир на праха му. За каква кауза е умрял? За кефа на краля?

опасни. На 10 октомври, в Сирия се разби при излитане руски свръхзвуков фронтови бомбардировач Су-24М2. Tози самолет e белязан от почти 100 тежки инцидента, като в 40% от тях е загинал поне единият от двамата летци. Всички 1400 произведени самолета от този тип са конструктивно сложни машини. Оборудването в пилотската кабина, командващо системите на бомбардировача е с 46 индикатора, 206 сигнални лампи и лампи-бутони, над 20 ръчки, над 300 изключватели и превключватели. Високата наситеност с електроника и автоматика провокират на свой ред множество откази на системите. Самолета е приет на въоръжение през февруари 1975 г. При тестовите полети възникват титанови пожари в лопатките. Общо по време на изпитанията са загубени 14 броя Су-24 и са загинали 13 летци-изпитатели, чрез катапултиране са се спасили само 8 души. В това число не влизат бойните загуби в различни конфликти (Чечня, Южна Осетия, Сирия), пропуснати са и различните инциденти във ВВС на Алжир, Либия, Иран, Сирия, Таджикистан и Украйна. Голямата аварийност на Су-24 напомня за прословутия летящ ковчег МиГ-19. При двата самолета спираха двигатели във въздуха, отказваше хидравлика и автоматика.

От къде имате тази информация? Може би имате предвид прогаряне на титановите лопатки вместо "титанови пожари на лопатките" или е лош превод на текста?

Към Комунист ( не че има вече такива) Хайде да спреш с тази мантра за хилядите избити жени и деца. Да беше ги направил поне няколко милярда. Като са ти толкова на сърцето джихадистите, иди и се бий за каузата им. Можеш да вземеш и жена си. да и се порадват. Малоумник. А Русия с избиването на заразата си подсигурява самата нея ( между другото цяла Европа дългосрочно също е облагодетелствана от тези действия) Представи си нещо, като ИД, но огробно и в непосредствена близост до нас. ( За теб разбрахме, че им се радваш де.) . "Комунист ( нерегистриран ) 11.10.2017 17:48 Джихадистите отрязали 100 глави, а тия, към които ти си съпричастен в Сирия са изтрепали 300 000, предимно жени деца и старци! А преди да се насерат в Афганистан, същите изтрепаха 2.5 милиона афганистанци, също предимно жени деца и старци!"

Скоро и РФ ще се разпадне ако продължава да управлява кагебиста с болните амбиции.

Не могъл да излети и се разпаднал ? Как така се е разпаднал, да не е играчка ЛЕГО ?

Не би било лошо част от мнозинството да мисли и да си флюгира езиците, да поглежда към авиохоризонта, да не се "изпуска" при кабриране и да не забравя, че може да се наложи пълен поворот, ама не с лупинг, а с имелман.

Как те изтърваха от лудницата момко????

тои самолетът не е паднал, а просто е неуспешно излетял.

досега не е паднала нито една руска фърчаща бръкма.

Днес излитат ли от тези самолети или още ги лъскат?

Явно пак са прекалили с пиенето на евтин одеколон.

И със скъпия е същата работа.

много хубав самальот, жалко за скъпото оружие!

За какво ви беше нужна тази война! Само жертви давате, не са много, ама не са и малко! Или искате опит да трупате? Добре, но защо американските краварски таратайки от преди 30 години не падат? Кажете! Защо разбихте този хубав самальот?!

търсили, намерили.

Къде ли е кърлежа "ГОРД ЕВРОПЕЕЦ", дето обясняваше, че само американските самолети падат?

За мен това е ясен сигнал от съдбата, че руснаците трябва малко да се поспрат и отдръпнат от тая цялата свинщина. Това не е тяхна война и само ще си изцапат ръцете с кръв.

Напълно съгласен! ++++++++++

ооо много добре го знаят - но нафтата си е нафта, защо да я лочат евреиканците? а? защо? Да правят атомни бомби ли? Имат 60 глави, техните роднини в онази малка земица, 20 000 кв. км. само! Бъгария е 110 000 кв. км. а? Какво ще кажете?

,,похмелили"(100 грама след снощното препиване)или пък са се ,,похмелили" два-три,,раза"? Хубавото е,че този ден са останали живи сирийски жени и деца!

Я ни поясни какво е това кокпит? Mного по ингилизки ни звучи.

Жалко за момчетата..... изпълнявали са заповед, който е бил в армията знае за какво става дума.

Кво жалко, изтепаа 300 000 сирийци, 13 милиона са бежанците! Чий го търси там Империалистическа Русия в Социалистическа Сирия! На кучетата кучешка смърт! Чакаме още такива прекрасни новини!

не си комунис а си говно а руснаците са поканени от легитимното законно правителство на сирия . и каквото търсят е обратно на това което търсят твоите господари там

Колко си съпричастен към горките брадати джихадисти, режещи глави на деца. Защо не идеш да повоюваш срещу Руснаците и да пазиш любимите ти ИД?

Няма начин самолет да не излети, когато се засилва по пистата за полет! Или спира безопасно преди достигане на скоростта за вземане на решение или излита! Когато има дисциплина и е изучена съвършено техниката и процедурите, дори и при технически отказ, всичко трябва да приключи без жертви и повреди. ДИСЦИПЛИНА - нещото, което ВИНАГИ им е куцало на руснаците!!!!! В авиацията аматьорите загиват. Още повече във военната.

Знаещ ли колко полета правят на ден?

А знаете ли колко пъти се умира? Небрежност на екипажа, небрежност на техниците или инженерите, небрежност на командването - резултат два овъглени пилота, вдовици, сираци и на последно място, неизпълнено задание!

каква новена е това? не излетял или паднал като круша, все едно. зне се, че руските самолети не могат да летят.

Научи се да пишеш грамотно и тогава сподели мнението си.

И самолетите ще полетят?

Колко българи са го виждали на живо този, ,,звяр,,. ..двама летци ,един до друг.. Но, както и при нас, и в Русията съставът излиза все по-недоучен и.. се смятат за батмановци, ама тя Г-жа Гравитацията от Батман не се интересува... ! ГОЛЯМА МАШИНА, създадена за полет с ГОЛЕМИ ХОРА! ! !

Всеки ден падат еФове ама тука нещо не го отразявате.

Може би е защото падат само в главите на болните русофилистици и го съобщават единствено блиК, пиШ, скан(д)ално и тем подобни интернет парцали. М?!?!??!

Стари машини. Имат по-нови, да ползват тях.

Например?

Некадърни пилоти ? или калпави самальоти ? ...или международното положение е виновно ))))

Няма "или"! 3 в 1 е!

започна да взема жертви и сред военните летци! Колко ли трябва да не си в час, та да излезеш извън пистата при излитане? Водката разруши СССР, водката ще разсипе и Русия, ако така продължава.

като се разбие щатски самолет, уискито ли е виновно? стига глупости сте писали

На вайна, като на война. Загиват хора. Вечна им памет на войните згинали във войната срещу световното зло, която днес се води в Сирия.

Не е за вярване. Да се случи такова нещастие и то във вторник. Обикновено подобни случаи са характерни за понедельник - ако разбирате за какво става въпрос. А сега мурзилките да дерзаят - вперед ребята.

А в сащ един изкукуригал ветеран от Ирак застреля 50+ бели кънтрифенове и още няколкостотин деца,жени и каубои за има няма 30 пин. Това е войната, а тук се плюе по нещо което се случва понякога със самолети и то военни.

по-добре за развлекателния бизнес в България..ха.ха ....и по света.

Руснаците нищо не могат да произвеждат,освен москвичи,жигули и волги,копирали западни коли.Могат само водка да пият

Пак се почна с приказките на едро и мантрите от времето на Студената война. Съветвам да се направи справка за световните изобретения на руски учени. Има ги в интернет, не е сложно.

и аз че чудя на тия глупаци натовците, кво правят в Черно море. От кого ни пазят ?

Пазят, за да не нахлуват от изток още глупаци като теб.

Ганьо, ти ли си ва?

...и Пак, Домакини/Дир.бг ! : - Защо Продължавате да позволявате на Пси Хопата Многоименясников да ви Прогонва аудиторията ?

СЛАВА ИМ! Никой друг освен руснаците не воюва срещу ислямска държава и всичката терористична паплач създадена от цру

Странно, че по-голямата част от тази паплач идва от Русия?!?

Мдааа... изброили сте всички руснаци, загинали в Сирия ... За 3 години загубиха към 20 души. За сравнение: във войната в съседен Ирак загинаха 4409 американски военни.

то ясно че като утепат генерал и падне самолет ще се разчуе ...

"Что ищет он в стране далекой? Что кинул он в краю родном?..."

а САЩ да не е по-близо? Или Лермонтов не е знаел, че американците ще довтасат и те в Ирак и Сирия?

САЩ имат право щото са 100 пъти по-велики от ватенките имат 100 пъти повече технологични компании, 100 пъти повече нобелови лауреати, 100 пъти повече военни бази по света и океаните, въобще са 100 пъти по по най и имат право да си правят каквото си поискат. Къде тръгна колхозия в тоя ред??? Защо се поставят редом до США, не са и никога няма да бъдет, могат само на Путин св...и да правят и толко.

"Увы! Он счастия не ищет, и не от счастия бежит!"

Ама така става, като летят на ръждясали тенекии от съветско време. Родата да се сърди на москалския вожд.

пустата му водка!

Това руски самолет не може да направи. Те не са конструирани да излизат от пистите ве. Не го могат това. Що лъжете ве соросоиди!

Баф мааму, абе как така безаналоговото самальотче "Су-24" да се разпадне при излитането...това не мое да бъде, лъжат мръсните империалисти!!!

Ами ще измират руските солдати за да може еврейчето Путкин да си пълни гушата, какво да се прави. То крепостните селяни са затова.

Ало, Сахалин? - Тука, тука... - Как сте? Какво правите? - Гласуваме... - За какво гласувате? - Референдум. Ще се присъединяваме към Япония. - И как се разделиха гласовете? - Никак не са се разделили. Всички сме единодушни. Присъединяваме се. - А против има ли? - Има. Японците. Ама вече е късно. Присъединихме се ... и те така :-)

Какво правят там Руснаци, Американци, Французи и англичани? Гатанка......

починалите...

Сякаш русофилчетата не живеят в България. Никак не е ясно защо им продават имоти на българска земя.

По Всичко изглежда че подготвят НовКрим, Колега...

Жалко! Лека им пръст на момчетата! За съжаление щом е техника, винаги може да даде отказ. Дали, ще е самолет, подводница или лек автомобил, няма никакво значение. Никой не е застрахован. Можело е да се спасят, но до последно са смятали, че ще успеят да излетят. Нещо за този самолет. Той се произвежда от 1977 до 1993 година. За този период са произведени около 1400 броя, като голяма част от тях вече са бракувани. От 1994 година самолетът не се произвежда. За останалите количества от него се провеждат няколко модернизации. Последната модернизация на самолета е от 2001 година. Както се вижда, това е самолет, който е оставен на доизживяване. Не че е лош, а просто е отживял времето си и има заместник в лицето на СУ-34.

е застрахован.

Мир на праха им. Но момчетата, за които така съжаляваш са алкохолици и летят винаги пияни. Там е така. Набийте си го в тиквите.

No!One sh.t. Най-меко казано.

Бог със загиналите пилоти и близките им. А относно въпроса надеждни ли са русите бойни самолети всеки да си направи извода - за две години интензивни бойни действия и над 15-16 000 излитания и кацания имаме три авиокатастрофи. Су 24 от днес по все още неизяснени причини и два палубни изтребителя при кацане на "Кузята" заради неизправни въжета но спирачнита система на полосата за кацане на крайцера. Когато друга държава постигне такъм резултат, може да плюете по руснаците. Ама случая не е такъв. Доста народ не може да приеме тези резултати и реакциите им са доста параноични. Даже един "умник" дава за пример ВВС на Индия. Като се научат да си поддържат техниката и да пилотират като руснаците, няма да им падат самолетите, това е.

чЕкай малко... тука 57/23 или как да е там... каза че били 59 000. Аре да си уеднаквите данните, да не те питам и тебе като него - от къде взе цифрата и ще ни дадеш ли ЦИТАТ на думите си за тези 15-16 000 или ти ще сричаш и почнеш да ми обясняваш като него че не си длъжен, язе казвам че са 15-16 полета.

Излитания на изтребителите, базирани в Сирия, тролче. Освен тях там действат поне още 6 категории летателни апарати. Като ги включиш, ще получиш голямото число. Сега коментираме изтребителите, не тролим напосоки, за да сме в шоуто.

напълно си прав,но троловете насират всичко...

Ако Господ слушаше кучетата като вас, пастърма щеше да вали...

е катафалка от която само в Русия са паднали стотици.

Съветските самолети падат като зре;ли круши и без реални бойни действия. Правете сметка какво ще се случи с тези баракуди, ако попаднат на по-сериозен противник. Всъщност то се видя какво може да им се случи при среща с един доста стар изстребител като Ф-16. А ако беше Ф-18? А ако беше Ф-22? а ако беше Ф-35? Вай, вай, вай....Срещу калашници всеки знае....

Абе миналата година в Испания падна един Ф-16 та изгоря половината летище! Ама аз не злорадствах тогава! Ако беше-Ф-35 ли-ми щеше да изгори цялото!

добре, че няма да купуваме боклуци. F 35 са най-добрите! Лошо е за Радев, защото ще трябва да връща едни 5 млн. евро на шведите за Грипен. Съдба!

Докажи твърдението си. Ако не можеш, това е клевета и ти туко що извърши престъпление. Това е все едно да твърдя, че си застрелял 2 съседки и изял. ;) Между другото моето не е твърдение, а пример.

Има ли още наивници да купуват руски самолети..ха.ха ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан ЕнтъниПри инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са технически неизправности.По-рано беше съобщено, че през последните 3 години Индия е загубила 33 изтребителя, от които 27 марка МиГ, както и 10 вертолета. Според AFP, сега общият брой на самолетите МиГ в Индия е 873 единици. По информация на Flighglobal MiliCAS в активния състав на индийските ВВС влизат 334 изтребителя МиГ: 153 МиГ-21, 14 МиГ-23, 88 МиГ-27, 68 МиГ-29 и 11 МиГ-29К. Статистиката показва, че броят на МиГ-21, които Индия е започнала да купува още през 1966 година, съставлява около 45 процента от индийските самолети с марката МиГ. Тяхното бракуване започна през 2014 година.Индия планира да замени част от тези изтребители с френски Rafale. През януари компанията Dassault победи в индийския търг за доставка на 126 самолета на стойност 10-12 милиарда долара.

Индийците обикновенно сами си произвеждат изтребителите. За Су съм го чувал на 100%. Така че от тези може например само двигателите да са им от СССР. Освен това на изтребителите се заместват цели части при ремонти. Кой знае какви са ги вършили индийците. Въпроса е и на съотношение. Онези са милиард и нещо население. Например за Ф-104 известен още като "правещият вдовици" (май във ФРГ са му измислили названието) при мирни условия от тях падат 30%. За Канада 46%.

482 изтребителя МиГ съветско и руско производство.

Коментари - Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия | Днес.dir.bg

Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия

Екипажът на руски бомбардировач "Су-24" загина, след като при опит за излитане бойният самолет излезе от пистата на военно летище в Сирия и се разби.

Обратно в новината

Коментари - Екипажът на руски ”Су-24” загина при излитане в Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

12.10.2017 - Изтребител "Юрофайтър", който се е връщал от военния парад по случай националния празник на Испания, се е разбил близо до военната база Албасете. Руският стар СУ-24 се разби на война, а този модерен западен - на парад. Къде са соросоидите да коментират пак?

испанският пилот е загинал! Мир на праха му. За каква кауза е умрял? За кефа на краля?

опасни. На 10 октомври, в Сирия се разби при излитане руски свръхзвуков фронтови бомбардировач Су-24М2. Tози самолет e белязан от почти 100 тежки инцидента, като в 40% от тях е загинал поне единият от двамата летци. Всички 1400 произведени самолета от този тип са конструктивно сложни машини. Оборудването в пилотската кабина, командващо системите на бомбардировача е с 46 индикатора, 206 сигнални лампи и лампи-бутони, над 20 ръчки, над 300 изключватели и превключватели. Високата наситеност с електроника и автоматика провокират на свой ред множество откази на системите. Самолета е приет на въоръжение през февруари 1975 г. При тестовите полети възникват титанови пожари в лопатките. Общо по време на изпитанията са загубени 14 броя Су-24 и са загинали 13 летци-изпитатели, чрез катапултиране са се спасили само 8 души. В това число не влизат бойните загуби в различни конфликти (Чечня, Южна Осетия, Сирия), пропуснати са и различните инциденти във ВВС на Алжир, Либия, Иран, Сирия, Таджикистан и Украйна. Голямата аварийност на Су-24 напомня за прословутия летящ ковчег МиГ-19. При двата самолета спираха двигатели във въздуха, отказваше хидравлика и автоматика.

От къде имате тази информация? Може би имате предвид прогаряне на титановите лопатки вместо "титанови пожари на лопатките" или е лош превод на текста?

Към Комунист ( не че има вече такива) Хайде да спреш с тази мантра за хилядите избити жени и деца. Да беше ги направил поне няколко милярда. Като са ти толкова на сърцето джихадистите, иди и се бий за каузата им. Можеш да вземеш и жена си. да и се порадват. Малоумник. А Русия с избиването на заразата си подсигурява самата нея ( между другото цяла Европа дългосрочно също е облагодетелствана от тези действия) Представи си нещо, като ИД, но огробно и в непосредствена близост до нас. ( За теб разбрахме, че им се радваш де.) . "Комунист ( нерегистриран ) 11.10.2017 17:48 Джихадистите отрязали 100 глави, а тия, към които ти си съпричастен в Сирия са изтрепали 300 000, предимно жени деца и старци! А преди да се насерат в Афганистан, същите изтрепаха 2.5 милиона афганистанци, също предимно жени деца и старци!"

Скоро и РФ ще се разпадне ако продължава да управлява кагебиста с болните амбиции.

Не могъл да излети и се разпаднал ? Как така се е разпаднал, да не е играчка ЛЕГО ?

Не би било лошо част от мнозинството да мисли и да си флюгира езиците, да поглежда към авиохоризонта, да не се "изпуска" при кабриране и да не забравя, че може да се наложи пълен поворот, ама не с лупинг, а с имелман.

Как те изтърваха от лудницата момко????

тои самолетът не е паднал, а просто е неуспешно излетял.

досега не е паднала нито една руска фърчаща бръкма.

Днес излитат ли от тези самолети или още ги лъскат?

Явно пак са прекалили с пиенето на евтин одеколон.

И със скъпия е същата работа.

много хубав самальот, жалко за скъпото оружие!

За какво ви беше нужна тази война! Само жертви давате, не са много, ама не са и малко! Или искате опит да трупате? Добре, но защо американските краварски таратайки от преди 30 години не падат? Кажете! Защо разбихте този хубав самальот?!

търсили, намерили.

Къде ли е кърлежа "ГОРД ЕВРОПЕЕЦ", дето обясняваше, че само американските самолети падат?

За мен това е ясен сигнал от съдбата, че руснаците трябва малко да се поспрат и отдръпнат от тая цялата свинщина. Това не е тяхна война и само ще си изцапат ръцете с кръв.

Напълно съгласен! ++++++++++

ооо много добре го знаят - но нафтата си е нафта, защо да я лочат евреиканците? а? защо? Да правят атомни бомби ли? Имат 60 глави, техните роднини в онази малка земица, 20 000 кв. км. само! Бъгария е 110 000 кв. км. а? Какво ще кажете?

,,похмелили"(100 грама след снощното препиване)или пък са се ,,похмелили" два-три,,раза"? Хубавото е,че този ден са останали живи сирийски жени и деца!

Я ни поясни какво е това кокпит? Mного по ингилизки ни звучи.

Жалко за момчетата..... изпълнявали са заповед, който е бил в армията знае за какво става дума.

Кво жалко, изтепаа 300 000 сирийци, 13 милиона са бежанците! Чий го търси там Империалистическа Русия в Социалистическа Сирия! На кучетата кучешка смърт! Чакаме още такива прекрасни новини!

не си комунис а си говно а руснаците са поканени от легитимното законно правителство на сирия . и каквото търсят е обратно на това което търсят твоите господари там

Колко си съпричастен към горките брадати джихадисти, режещи глави на деца. Защо не идеш да повоюваш срещу Руснаците и да пазиш любимите ти ИД?

Няма начин самолет да не излети, когато се засилва по пистата за полет! Или спира безопасно преди достигане на скоростта за вземане на решение или излита! Когато има дисциплина и е изучена съвършено техниката и процедурите, дори и при технически отказ, всичко трябва да приключи без жертви и повреди. ДИСЦИПЛИНА - нещото, което ВИНАГИ им е куцало на руснаците!!!!! В авиацията аматьорите загиват. Още повече във военната.

Знаещ ли колко полета правят на ден?

А знаете ли колко пъти се умира? Небрежност на екипажа, небрежност на техниците или инженерите, небрежност на командването - резултат два овъглени пилота, вдовици, сираци и на последно място, неизпълнено задание!

каква новена е това? не излетял или паднал като круша, все едно. зне се, че руските самолети не могат да летят.

Научи се да пишеш грамотно и тогава сподели мнението си.

И самолетите ще полетят?

Колко българи са го виждали на живо този, ,,звяр,,. ..двама летци ,един до друг.. Но, както и при нас, и в Русията съставът излиза все по-недоучен и.. се смятат за батмановци, ама тя Г-жа Гравитацията от Батман не се интересува... ! ГОЛЯМА МАШИНА, създадена за полет с ГОЛЕМИ ХОРА! ! !

Всеки ден падат еФове ама тука нещо не го отразявате.

Може би е защото падат само в главите на болните русофилистици и го съобщават единствено блиК, пиШ, скан(д)ално и тем подобни интернет парцали. М?!?!??!

Стари машини. Имат по-нови, да ползват тях.

Например?

Некадърни пилоти ? или калпави самальоти ? ...или международното положение е виновно ))))

Няма "или"! 3 в 1 е!

започна да взема жертви и сред военните летци! Колко ли трябва да не си в час, та да излезеш извън пистата при излитане? Водката разруши СССР, водката ще разсипе и Русия, ако така продължава.

като се разбие щатски самолет, уискито ли е виновно? стига глупости сте писали

На вайна, като на война. Загиват хора. Вечна им памет на войните згинали във войната срещу световното зло, която днес се води в Сирия.

Не е за вярване. Да се случи такова нещастие и то във вторник. Обикновено подобни случаи са характерни за понедельник - ако разбирате за какво става въпрос. А сега мурзилките да дерзаят - вперед ребята.

А в сащ един изкукуригал ветеран от Ирак застреля 50+ бели кънтрифенове и още няколкостотин деца,жени и каубои за има няма 30 пин. Това е войната, а тук се плюе по нещо което се случва понякога със самолети и то военни.

по-добре за развлекателния бизнес в България..ха.ха ....и по света.

Руснаците нищо не могат да произвеждат,освен москвичи,жигули и волги,копирали западни коли.Могат само водка да пият

Пак се почна с приказките на едро и мантрите от времето на Студената война. Съветвам да се направи справка за световните изобретения на руски учени. Има ги в интернет, не е сложно.

и аз че чудя на тия глупаци натовците, кво правят в Черно море. От кого ни пазят ?

Пазят, за да не нахлуват от изток още глупаци като теб.

Ганьо, ти ли си ва?

...и Пак, Домакини/Дир.бг ! : - Защо Продължавате да позволявате на Пси Хопата Многоименясников да ви Прогонва аудиторията ?

СЛАВА ИМ! Никой друг освен руснаците не воюва срещу ислямска държава и всичката терористична паплач създадена от цру

Странно, че по-голямата част от тази паплач идва от Русия?!?

Мдааа... изброили сте всички руснаци, загинали в Сирия ... За 3 години загубиха към 20 души. За сравнение: във войната в съседен Ирак загинаха 4409 американски военни.

то ясно че като утепат генерал и падне самолет ще се разчуе ...

"Что ищет он в стране далекой? Что кинул он в краю родном?..."

а САЩ да не е по-близо? Или Лермонтов не е знаел, че американците ще довтасат и те в Ирак и Сирия?

САЩ имат право щото са 100 пъти по-велики от ватенките имат 100 пъти повече технологични компании, 100 пъти повече нобелови лауреати, 100 пъти повече военни бази по света и океаните, въобще са 100 пъти по по най и имат право да си правят каквото си поискат. Къде тръгна колхозия в тоя ред??? Защо се поставят редом до США, не са и никога няма да бъдет, могат само на Путин св...и да правят и толко.

"Увы! Он счастия не ищет, и не от счастия бежит!"

Ама така става, като летят на ръждясали тенекии от съветско време. Родата да се сърди на москалския вожд.

пустата му водка!

Това руски самолет не може да направи. Те не са конструирани да излизат от пистите ве. Не го могат това. Що лъжете ве соросоиди!

Баф мааму, абе как така безаналоговото самальотче "Су-24" да се разпадне при излитането...това не мое да бъде, лъжат мръсните империалисти!!!

Ами ще измират руските солдати за да може еврейчето Путкин да си пълни гушата, какво да се прави. То крепостните селяни са затова.

Ало, Сахалин? - Тука, тука... - Как сте? Какво правите? - Гласуваме... - За какво гласувате? - Референдум. Ще се присъединяваме към Япония. - И как се разделиха гласовете? - Никак не са се разделили. Всички сме единодушни. Присъединяваме се. - А против има ли? - Има. Японците. Ама вече е късно. Присъединихме се ... и те така :-)

Какво правят там Руснаци, Американци, Французи и англичани? Гатанка......

починалите...

Сякаш русофилчетата не живеят в България. Никак не е ясно защо им продават имоти на българска земя.

По Всичко изглежда че подготвят НовКрим, Колега...

Жалко! Лека им пръст на момчетата! За съжаление щом е техника, винаги може да даде отказ. Дали, ще е самолет, подводница или лек автомобил, няма никакво значение. Никой не е застрахован. Можело е да се спасят, но до последно са смятали, че ще успеят да излетят. Нещо за този самолет. Той се произвежда от 1977 до 1993 година. За този период са произведени около 1400 броя, като голяма част от тях вече са бракувани. От 1994 година самолетът не се произвежда. За останалите количества от него се провеждат няколко модернизации. Последната модернизация на самолета е от 2001 година. Както се вижда, това е самолет, който е оставен на доизживяване. Не че е лош, а просто е отживял времето си и има заместник в лицето на СУ-34.

е застрахован.

Мир на праха им. Но момчетата, за които така съжаляваш са алкохолици и летят винаги пияни. Там е така. Набийте си го в тиквите.

No!One sh.t. Най-меко казано.

Бог със загиналите пилоти и близките им. А относно въпроса надеждни ли са русите бойни самолети всеки да си направи извода - за две години интензивни бойни действия и над 15-16 000 излитания и кацания имаме три авиокатастрофи. Су 24 от днес по все още неизяснени причини и два палубни изтребителя при кацане на "Кузята" заради неизправни въжета но спирачнита система на полосата за кацане на крайцера. Когато друга държава постигне такъм резултат, може да плюете по руснаците. Ама случая не е такъв. Доста народ не може да приеме тези резултати и реакциите им са доста параноични. Даже един "умник" дава за пример ВВС на Индия. Като се научат да си поддържат техниката и да пилотират като руснаците, няма да им падат самолетите, това е.

чЕкай малко... тука 57/23 или как да е там... каза че били 59 000. Аре да си уеднаквите данните, да не те питам и тебе като него - от къде взе цифрата и ще ни дадеш ли ЦИТАТ на думите си за тези 15-16 000 или ти ще сричаш и почнеш да ми обясняваш като него че не си длъжен, язе казвам че са 15-16 полета.

Излитания на изтребителите, базирани в Сирия, тролче. Освен тях там действат поне още 6 категории летателни апарати. Като ги включиш, ще получиш голямото число. Сега коментираме изтребителите, не тролим напосоки, за да сме в шоуто.

напълно си прав,но троловете насират всичко...

Ако Господ слушаше кучетата като вас, пастърма щеше да вали...

е катафалка от която само в Русия са паднали стотици.

Съветските самолети падат като зре;ли круши и без реални бойни действия. Правете сметка какво ще се случи с тези баракуди, ако попаднат на по-сериозен противник. Всъщност то се видя какво може да им се случи при среща с един доста стар изстребител като Ф-16. А ако беше Ф-18? А ако беше Ф-22? а ако беше Ф-35? Вай, вай, вай....Срещу калашници всеки знае....

Абе миналата година в Испания падна един Ф-16 та изгоря половината летище! Ама аз не злорадствах тогава! Ако беше-Ф-35 ли-ми щеше да изгори цялото!

добре, че няма да купуваме боклуци. F 35 са най-добрите! Лошо е за Радев, защото ще трябва да връща едни 5 млн. евро на шведите за Грипен. Съдба!

Докажи твърдението си. Ако не можеш, това е клевета и ти туко що извърши престъпление. Това е все едно да твърдя, че си застрелял 2 съседки и изял. ;) Между другото моето не е твърдение, а пример.

Има ли още наивници да купуват руски самолети..ха.ха ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан ЕнтъниПри инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са технически неизправности.По-рано беше съобщено, че през последните 3 години Индия е загубила 33 изтребителя, от които 27 марка МиГ, както и 10 вертолета. Според AFP, сега общият брой на самолетите МиГ в Индия е 873 единици. По информация на Flighglobal MiliCAS в активния състав на индийските ВВС влизат 334 изтребителя МиГ: 153 МиГ-21, 14 МиГ-23, 88 МиГ-27, 68 МиГ-29 и 11 МиГ-29К. Статистиката показва, че броят на МиГ-21, които Индия е започнала да купува още през 1966 година, съставлява около 45 процента от индийските самолети с марката МиГ. Тяхното бракуване започна през 2014 година.Индия планира да замени част от тези изтребители с френски Rafale. През януари компанията Dassault победи в индийския търг за доставка на 126 самолета на стойност 10-12 милиарда долара.

Индийците обикновенно сами си произвеждат изтребителите. За Су съм го чувал на 100%. Така че от тези може например само двигателите да са им от СССР. Освен това на изтребителите се заместват цели части при ремонти. Кой знае какви са ги вършили индийците. Въпроса е и на съотношение. Онези са милиард и нещо население. Например за Ф-104 известен още като "правещият вдовици" (май във ФРГ са му измислили названието) при мирни условия от тях падат 30%. За Канада 46%.

482 изтребителя МиГ съветско и руско производство.