Шейха Латифа, една от дъщерите на емира на Дубай, е писала на британската полиция с молба да бъде възобновено разследването на отвличането на по-голямата й сестра от улица в Кеймбридж през 2000 г., съобщи Би Би Си, цитирана от Ройтерс.

В ръкописно писмо от 2018 г., Латифа иска от полицията в Кеймбридж да се насочи отново върху случая с 39-годишната й сестра, която беше похитена, когато беше 18-годишна, и оттогава не е виждана на обществено място.

Правителствената пресслужба в Дубай не отговори на искането за коментар, посочва Ройтерс.

Полицията в Кеймбридж потвърди, че е получила писмо с дата 18 февруари 2018 г., във връзка със случая и съобщи, че то е част от "продължаващо разследване".

35-годишната Латифа също е обект на международно безпокойство за съдбата й. Във видеозаписи, заснети през 2019 г. и разпространени миналата седмица от британски медии, тя казва, че е държана като заложник от баща си в превърната в затвор вила и че се страхува за живота си.

Миналата седмица ОАЕ обявиха, че Латифа е обгрижвана у дома от семейството и медицински специалисти.

Бащата на Латифа и Шамса - шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, отхвърли констатациите на съдия от висшия съд в Лондон, който миналата година каза, че е приел за доказани обвинения, че шейхът е наредил отвличането на дъщерите си.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е емир на Дубай и министър-председател на ОАЕ.

Великобритания призова ОАЕ да даде доказателства, че Латифа все още е жива.

В писмото на Латифа пише: "Всичко, което искам от вас, е да ви помоля да отделите внимание на нейния случай, защото това би могло да й върне свободата, вашата помощ и внимание към нейния случай може да я освободят", съобщава ДПА.