14-годишен с дрон засне огромна бяла акула в непосредствена близост до сърфисти в Плетенбърг Бей, Република Южна Африка.

Първоначално хората изглежда не я забелязват, но впоследствие всички осъзнават опасността и успяват да излязат от водата невредими.

14-годишният Зак Берман, амбициозен фотограф с дрон на дивата природа, разказва, че докато наблюдавали акули в район, изведнъж вижда как една от тях се насочва към сърфистите.

"Отначало се мъчех да проумея това, което виждам - казва той.- Започна да си проправя път към сърфистите и се страхувах от най-лошото, аз наистина не знаех какво ще се случи".

Гледката с акулата е невиждана  - тя плува точно под повърхността на водата край сърфистите.

"Когато всички изллязоха безопасно на плажа, им показах кадрите и те просто не можеха да повярват на това, което виждат. , казва Зак. Един от сърфистите изпада в шок, когато вижда как акулата е била пред него, а той не я е забелязал.

"Получаваме много акули на този плаж, тъй като недалеч има колония за тюлени", казва още младият любител на природата.

Властите издадоха предупреждение към плувци и сърфисти за повишено внимание заради засиленото присъствие на морските хищници. По това време на годината те се забелязват по-често край южноафрриканските брегове.

Според експерти белите акули са любопитни по природа....