Движението по около 650 метра от новоизградения бул. "Петър Дертлиев", който свързва "Люлин" и Околовръстния път на София, ще бъде пуснато днес в края на деня, съобщи Столична община.

Новото трасе започва от съществуващия бул. "Петър Дертлиев", където е изградено кръгово кръстовище, и продължава към Околовръстния път. Булевардът е с две пътни платна в посока, всяко с по две ленти за движение и тротоари.

По нареждане на кмета на София са изпълнение мерки за обезопасяване и намаляване на скоростта.

За намаляване на скоростта е изграден "легнал полицай" от двете страни на острия завой преди и след район "Люлин". В самия завой скоростта е допълнително ограничена на 20 км/час. Изградена е и мантинела, както и допълнителни елементи с цел обезопасяване.

Вижте още снимки >>

По време на строителството са реконструирани инженерна инфраструктура - водопровод и канализация, електроснабдяване, отводняване. Изградено е изцяло ново осветление, съобщават от кметството.

Пробивът на бул. "Петър Дертлиев" в "Люлин" е един от важните инфраструктурни обекти, който извежда движението от силно натоварените бул. "Царица Йоана" и бул. "Сливница".