След като късно вчера "Атака" направи изявление, че се извършва "преврат срещу държавността" и обвини МВР, че не осигурява нормалната работа на депутатите, днес националистите влязоха безпроблемно в Народното събрание, защото вече бе направена разширена зона за сигурност.

От парламентарната трибуна Сидеров обяви, че вчера не са влезли в парламента заради липса на достатъчно гаранции за сигурността им. Той обяви, че ако МВР не влезе във функциите си, от "Атака" ще защитават живота си както намерят за добре.

Като потвърждение на това бе фактът, че той дойде в парламента с палка в ръка, предаде bTV.

Сидеров изчете снощната декларация, като каза, че превратът се извършва от изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта ГЕРБ, "чрез активиране на неколкостотин вандалстващи по улиците".

По думите му платени медии помагат на поръчка, която идва от чужди монополи, и ги изброи - БНТ, bTV, Нова тв и Канал 3.

"Застрашени от евентуалните мерки на новото правителство срещу монополите, тези компании хвърлят милиони, за да продължат колониалното загробване на България. Органите на МВР наблюдават безучастно хулигани всяка вечер и то след 22.00 ч. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат партийни централи и не биват санкционирани", заяви Сидеров.

Той припомни за депутата от "Атака" Кристиян Димитров, който беше ударен от камък по време на сблъсъците пред централата на партията миналата седмица, а още нямало задържан.

Сидеров обвини МВР в неадекватно поведение. По думите му вчера група от 100 - 200 души е хулиганствала пред парламента, а никой от тях не е бил проверен за документ за самоличност.

Появи се нова политическа партия, на видна наша гимнастичка (Илияна Раева - б.р.), спонсорирана от "Дънди" (канадската компания "Дънди прешъс метълс" - б.р.), която добива злато. Имаме пряко доказателство, че чужди монополи спонсорират българския политически живот, добави той.

Сидеров обяви, че от "Атака" настояват незабавно да се приемат от Народното събрание мерки за намаляване на сметките на тока, за изгонване на чуждите монополи. Той поиска и "прекратяване на контрабандата и наркотрафика, покровителствани от ГЕРБ", както и търсене на отговорност от тези, които ограбваха българската нация.

Националистът беше категоричен, че от партията отхвърлят агресията и насилието и нападна и президента заради това, че нарече "симпатични тези протести".