Общинските съветници от "БСП за България" в Столичния общински съвет бламираха искането на партийното ръководство и лидерката Корнелия Нинова да сменят Иван Таков и да поставят начело на групата в СОС новата лидерка на БСП-София Диана Тонова.

Миналата седмица тя бе избрана на пленум за лидер на градската организация на соцпартията и смени Таков с подкрепата на "Позитано" 20.

"Групата на Местна коалиция "БСП за България" отхвърля препоръката на Градския съвет на БСП за смяна на ръководството и потвърждава своето доверие към председателя ѝ Иван Таков и настоящото ръководство", посочват общинските съветници от БСП в столицата.

Те изразяват притеснението си от намесата на тясното ръководство на социалистите в решенията на групата и заявяват, че това уронва престижа не само на общинските съветници от местната коалиция, но и на градската организация и на самата партия.

"Опитите на тясното ръководство на БСП за задкулисни договорки с представители на други политически групи зад гърба на общинските съветници от местна коалиция "БСП за България" са абсолютно недопустими", допълниха общинските съветници, цитирани от БТА.

На заседанието на групата в Общинския съвет тази сутрин Диана Тонова и Иван Виделов не са присъствали, уточниха червените общинари..

По-рано днес от пресцентъра на БСП разпространиха съобщение, че новоизбраният Градски съвет на БСП - София единодушно е взел решение членовете на Изпълнителното бюро и градският председател Диана Тонова да представляват БСП-София в органите на Местната коалиция "БСП за България".

Градският съвет е взел и решение да бъде сменен председателят на групата общински съветници Иван Таков с новоизбрания председател Диана Тонова, но и той се оказа бламиран от групата общински съветници.