Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са в Черна гора. Българската президентска двойка беше посрещната с официална церемония от черногорския президент Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец "Плави дворац" в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора.

Двамата президенти ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официални делегации на България и Черна гора.

Още снимки от Черна гора вижте тук>>

Румен Радев и Яков Милатович ще дадат и съвместна пресконференция.

В рамките на посещението българският държавен глава ще проведе срещи в Подгорица с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич и с председателя на черногорския парламент Андрия Мандич, уточнява БТА.

Във фокуса на разговорите на президента Румен Радев по време на визитата ще бъдат теми, свързани с последващо задълбочаване и укрепване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес, както и подкрепата за напредъка на Черна гора в процеса на присъединяване към ЕС.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

В неделя вечерта държавният глава бе посрещнат на летището в Подгорица от Алекса Бечич, заместник министър-председател по сигурността, вътрешните работи, европейските и външните отношения и посланика на България в Черна гора Стефан Димитров.

Снимка: БТА

Румен Радев беше на посещение в същия дворец при предишния президент Мило Джуканович през 2022 г., който миналата година, малко преди да загуби поста след 30 години на власт, върна визитата и в София.