Президентът Румен Радев посрещна на пл. "Св. Александър Невски" в София държавния глава на Черна гора Мило Джуканович, който е на официално посещение у нас по покана на Радев, предава БТА.

Двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин.

Снимка: БТА

Актуални теми от регионалния дневен ред и европейската перспектива на Западните Балкани, както и сигурността и енергетиката, се очаква да бъдат обсъдени по време на визитата Мило Джуканович, посочват от прессекретариата на държавния глава.

Снимка: БТА

Румен Радев и Мило Джуканович провеждат и среща "на четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.

Снимка: БТА

В рамките на посещението си Мило Джуканович ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

Вижте всички снимки ТУК>>>

В началото на февруари Стефан Димитров връчи акредитивните си писма на президента на Черна гора и официално встъпи в длъжност като извънреден и пълномощен посланик на България в Черна гора.

Снимка: БТА

По време на среща между двамата Мило Джуканович даде висока оценка на двустранните отношения с България и благодари на страната ни за подкрепата, която е оказала на Черна гора в преговорния процес с Европейския съюз (ЕС), както и за отличното партньорство в рамките на НАТО.

Миналата година през юли Румен Радев беше на официално посещение в Черна гора по покана на Мило Джуканович, добавя БТА.