Бившият президент Росен Плевнелиев отказал на Бойко Борисов да бъде отново номинация на ГЕРБ.

"Имахме много честен разговор с премиера, аз винаги ще го наричам така. Видях много добре какво се случва в България и му казах - не е времето за такива политици като мен", разкри самият Плевнелиев по NOVA News.

"Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев", категоричен беше още президентът на България от 2012 до 2017, тогава издигнат ГЕРБ.

Според него Борисов трябва да прояви мъдрост и да не се кандидатира за президентски вот.

"Това, което прави Румен Радев, е брутално нарушение на Конституцията, включително, когато излиза и прави оценки, че България е корумпирана", добави Плевнелиев.

"Румен Радев е един брутален популист, защото не спазва законите. Според Плевнелиев президентската битка "не е битката за просперитета на държавата, но е битката за живота на Румен Радев". "Отвъд битката с Бойко Борисов фактически няма нищо", каза той по адрес на държавния глава.

"За мен Борисов е демократът", отчете Плевнелиев и констатира, че ДБ повели "братоубийствена война с ГЕРБ" заедно с Румен Радев.

Плевнелиев призна, че му се иска и ГЕРБ, и ДБ, и ДПС да се обединят зад "един демократ, убеден, мъдър, спокоен, един президент на всички българи".

Бившият президент разкри още, че е казал на Бойко Борисов, че това "може да бъде голям лекар на България, който да лекува раните й", но уточни, че ген. Мутафчийски е отказал да бъде кандидат.