Бившият министър на здравеопазването в предишния кабинет на Бойко Борисов Петър Москов представи новата си партия днес. Нейното наименование е "Консервативно обединение на десницата" - КОД.

В партията участват бивши членове на ДСБ, какъвто е и самият Москов. В края на миналата година той обяви, че готви нов десен проект, в който има място и за част от "патриотите".

Партията се появява с амбицията да предложи алтернатива на социалистическите и либералните политики, които по своята същност са експеримент с хора и са се провалили, заяви Москов. Като основни политически противници на новата партия той посочи БСП и ДПС, а като най-близки до нея НФСБ и ВМРО.

Снимка: "Булфото"

Създаваме партия с консервативна идеология като алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистическите и зелените политики, които превърнаха живота ни в постоянен експеримент, заяви Петър Москов при представянето на новата си партия.

ГЕРБ са партия без ясна идеология и цели. Управлението им е провал, посочи Москов.Той допълни, че КОД е европейска партия, разположена вдясно от центристките политически формации.

Новата партия може да се включи в евровота, ако получи регистрация в съда и в ЦИК до 10 април.

Снимка: "Булфото"