"Скандалът със записите е евтин опит 26 май, вместо първа стъпка към една работеща прокуратура и правосъдие, да се превърне в евтин скандал". Това заяви в студиото на "Панорама" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната". Според него има много по-сериозна задача - "Какво правим в България".

"Днешният ден дава доста сериозен повод за оптимизъм. Случи се нещо безпрецедентно - правосъдната реформа, която за повечето българи звучи като неясна фраза, най-сетне започна да се случва", допълни депутатът от ПП.

По думите му с приетите промени ще започне отчетност в дейността на прокуратурата.

"Започнахме промяната, за която от толкова време се говори", заяви той.

Според Лорер Президентството проявява скептицизъм към всички форми на разбирателство.

"По някаква причина те не са толкова съгласни с намирането на парламентарна формула за управление. Дайте втория мандат, време е България да има истинско, демократично, парламентарно управление", обърна се Лорер към Президентството.

Той отхвърли, че каквото и да било е съгласувано с чуждо посолство.

"Повечето наши партньорски служби много вероятно имат притеснения дали България е преодоляла наследството на социализма и дали нашите служби в голямата си част не работят за Русия", коментира Лорер.

"Компромисът, който ПП и ДБ направиха, за да намерят работеща формула с ГЕРБ, ни коства изключително много сили, да си признаем пред себе си, че българският избирател е гласувал и за други, каца още той.

Всички министри ще бъдат посочени от акад. Денков - така Лорер отговори на въпрос дали ще има и други министри на ГЕРБ в кабинет, излъчен с втория мандат.