Общинската администрация и кметът на София Васил Терзиев задържат и крият важни и съществени въпроси от Столичния общински съвет (СОС). Това заявиха от групата на "Има такъв народ" (ИТН) пред журналисти по време на брифинг в сградата на Столична община, предаде БТА.

По думите на общинския съветник от групата на ИТН Димитър Данаилов "Софийска вода" предлага да даде допълнителни 11 млн. лева за година за инвестиране в изграждане на водопровода и канализационна мрежа, но това все още не е стигнало до СОС и до ресорната комисия по инженерна инфраструктура.

Според него Столична община лишава софиянци от тези 11 милиона лева на година, които "Софийска вода" трябва да инвестира.

Другият въпрос е директно укриване на информация от "Топлофикация - София", която е изпратена на Васил Терзиев с копие до мен, но е задържана от общинската администрация, обясни още Данаилов.

"Става въпрос за предложения за изграждане на топломагистрали за захранване на район "Лозенец", включително Семинарията да е топлофицирана", каза Данаилов и добави, че писмото с искане за това е в системата на Столична община от 15 март, а все още не е вкарано в системата на СОС.